LindaSchrijft
  • Persoonlijk
    • Weekoverzichten
    • Reviews
    • Handige lijstjes
  • Lifestyle
    • Huis & Tuin
    • Films & Series
    • Bakken en recepten
      • Alle recepten
      • Hapjes
      • Taarten
      • Recepten voor de feestdagen
        • Kerst recepten
        • Valentijn recepten
        • Pasen recepten
        • Moederdag recepten
        • Sinterklaas recepten
      • Vegan recepten
    • Knutselen
      • Feestdagen
        • Carnaval
        • Valentijn
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud en Nieuw
      • Knutselen voor juf of meester
        • Juf, meester of leidster
      • Seizoenen
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
    • Traktatie ideeën
      • Gezonde traktaties
      • Avondvierdaagse traktaties
    • Uitjes
    • Opvoeden
      • Baby & Kind
      • Verzorging
        • Luiers
      • Speelgoed
        • Zelf speelgoed maken
  • Boeken
    • Favoriete boeken
    • Kinderboeken
  • Geld tips
    • Besparen
    • Sparen voor je kind
    • Spaarchallenges
  • Duurzaamheid
    • Duurzaam wonen
    • Duurzame knutsels
    • Duurzame producten
  • Contact / samenwerken
Home » Een snel appeltaartje van bladerdeeg
Bakken en receptenAlle receptenMoederdag receptenTaarten

Een snel appeltaartje van bladerdeeg

door Linda 3 februari 2021
Geschreven door Linda 3 februari 2021
3,8K

Heb je ook zo’n zin in een lekker appeltaartje maar wil je niet te lang in de keuken staan? Maak dan deze snelle versie van bladerdeeg. Hoe je dat precies doet lees je in dit blog. Wil je iemand echt in het zonnetje zetten? Ik heb dit appeltaartje in een bakvorm in de vorm van een hart gemaakt. Ziet het er niet lekker uit? En die geur…!

Wat hebben we nodig?

Voor dit appeltaartje van bladerdeeg heb je nodig:
– Bakvorm in de vorm van een hart (ik gebruikte er één van 12 cm, geschikt voor 2 personen of iemand met heel veel trek ;-))
– 3 plakken bladerdeeg
– 1 appel
– 1 eetlepel kaneel
– 1,5 eetlepel suiker
– Beetje boter om de bakvorm mee in te vetten

20210127 161317

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en haal 3 vellen bladerdeeg uit de vriezer om te laten ontdooien.
  2. Schil ondertussen de appeltjes, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kommetje.
  3. Nu kunnen de suiker en kaneel bij de stukjes appel in de kom en meng deze goed door elkaar zodat er op elk stukje appel wat kaneel en suiker zit.
  4. Vet nu de bakvorm in met wat boter.
  5. Een vel bladerdeeg kun je nu op de bodem leggen, van het andere vel kun je de randen snijden zodat deze ook helemaal met bladerdeeg bedekt zijn.
  6. Vul de bakvorm nu met de appeltjes. Het vel bladerdeeg dat nog over is kun je in stroken snijden en over de appeltjes heen leggen van de ene naar de andere kant.
  7. Nu kan het taartje voor ongeveer 30 minuten in de oven (hetelucht).
  8. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen als deze uit de oven komt.
20210127 162307

Klaar!

Heb je tijdens het bakken die heerlijke appeltaart geur geroken? Oooh heerlijk zeg! Als de taart is afgekoeld (een beetje warm is natuurlijk wel lekker) kun je hem natuurlijk zelf opeten of delen met je lief. Neem ook eens een stukje met een lekker bolletje vanille ijs.. Jammie!

20210128 111604

Heb je zin om nog meer te bakken, zoals een lekkere Apfelstrudel? Of een van mijn andere recepten? Kijk dan nog even hier voor nog meer heerlijke recepten! En tag me vooral op Instagram als je dit lekkere én snelle appelaartje van bladerdeeg gebakken hebt!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Enquetes invullen

WIL JE NIETS MISSEN?

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, winacties en meer!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Controleer je inbox of spammap om je inschrijving te bevestigen.

appelappeltaartbakkenhartmakkelijkReceptsnelValentijn
0 comments 0 PinterestThreadsBlueskyEmail
Het gezicht achter LindaSchrijft

Leuk dat je er bent!
Welkom op LindaSchrijft, mijn mamablog waar ik schrijf over mijn ervaringen met opvoeden, geld en duurzaamheid. Ik hoop dat ik je met een van mijn vele blogs kan inspireren!
Veel leesplezier!

Afsluiting blog LindaSchrijft

Populaire blogs

  • 1

    Hier gaat De Zeven Zussen over (deel 1 tm 8)

  • 2

    De Fichero mini pocket printer van Action – Review

  • 3

    Review: Cetaphil hydraterende crème

Films en seriesFilms en series

Geen blog missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Enquetes invullen

WIL JE NIETS MISSEN?

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, winacties en meer!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Controleer je inbox of spammap om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer

Alle teksten en foto’s zijn eigendom van LindaSchrijft en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt. Mocht ik afbeeldingen van andere bronnen gebruiken, dan zijn deze voorzien van bronvermelding. Meer informatie lees je in de disclaimer & privacy verklaring.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Tiktok
  • Threads

Copyright LindaSchrijft | 2025 | info@lindaschrijft.nl


Naar boven
Ik hou niet alleen van koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. Lees meerOke
Privacy & Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN
LindaSchrijft
  • Persoonlijk
    • Weekoverzichten
    • Reviews
    • Handige lijstjes
  • Lifestyle
    • Huis & Tuin
    • Films & Series
    • Bakken en recepten
      • Alle recepten
      • Hapjes
      • Taarten
      • Recepten voor de feestdagen
        • Kerst recepten
        • Valentijn recepten
        • Pasen recepten
        • Moederdag recepten
        • Sinterklaas recepten
      • Vegan recepten
    • Knutselen
      • Feestdagen
        • Carnaval
        • Valentijn
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud en Nieuw
      • Knutselen voor juf of meester
        • Juf, meester of leidster
      • Seizoenen
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
    • Traktatie ideeën
      • Gezonde traktaties
      • Avondvierdaagse traktaties
    • Uitjes
    • Opvoeden
      • Baby & Kind
      • Verzorging
        • Luiers
      • Speelgoed
        • Zelf speelgoed maken
  • Boeken
    • Favoriete boeken
    • Kinderboeken
  • Geld tips
    • Besparen
    • Sparen voor je kind
    • Spaarchallenges
  • Duurzaamheid
    • Duurzaam wonen
    • Duurzame knutsels
    • Duurzame producten
  • Contact / samenwerken