5 tips voor een gezonde schoollunch

door Linda

De kinderen gaan weer naar school! Dat betekent ’s ochtends natuurlijk weer een schoolrun! De kinderen aankleden, van eten voorzien, zorgen dat hun rugzak gevuld is.. Maar hoe zorg je er nu voor dat er in de rugzak van je kind een gezonde lunch zit, zonder dat het al teveel tijd kost? Ik deel in dit blog graag 5 tips met je voor een gezonde maar snel te maken schoollunch.

1. Kies een goede broodtrommel

Er zijn broodtrommels in verschillende vormen en maten. Zelf vind ik de broodtrommels van

2. Vervang boterhammen

Je kunt de dagelijkse boterham vervangen door een gezonde (volkoren) wrap. Hierop kun je kipfilet doen en zuivelspread bijvoorbeeld of pindakaas met banaan! Ook lekker en redelijk gezond. Stop eens een stukje bananenbrood in de broodtrommel, gegarandeerd een succes!

3. Groenten in de broodtrommel

Snackgroenten zoals komkommertjes, worteltjes of stukjes paprika kun je makkelijk de avond van tevoren (als dat nodig is) snijden. Zo hoef je het niet op het laatste moment te gaan snijden en ben je snel klaar met voorbereiden.

4. Gedroogd fruit

gedroogd fruit vind Julia een feest wanneer ze deze in haar broodtrommel vind. Het liefst eet ze rozijntjes, maar je kunt natuurlijk ook abrikozen of een gedroogd appeltje meegeven.

5. Koude salade

Is je kind gek op salade? Dan kun je dit ook makkelijk in de broodtrommel doen. Gebruik dan vooral zo’n broodtrommel met vakjes, voordat de boterhammen helemaal nattig worden. Niemand houd van een kleffe boterham natuurijk. Bedenk wel dat er dan ook een vorkje of lepel bij de lunch moet zitten. Bij sommige broodtrommels zitten er ook vorkjes bij. Extra handig wanneer je voor een lunch als deze kiest.

Heb jij nog een tip voor een snelle maar gezonde lunch voor je kind die hier niet bij staat? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog!

Gaat je kind binnenkort trakteren? Ik heb heel wat gezonde en leuke traktaties op een rijtje gezet.

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

11 comments

nicole orriens 4 september 2021 - 11:25

Dat klinkt lekker en gezond allemaal! En wat een leuk broodtrommeltje is dat op de foto!

Reply
Rosalyn 4 september 2021 - 10:47

Leuk om eens wraps mee te geven in plaats van boterhammen. Dat is vast een verrassing voor de kids. En handig, zo’n broodtrommeltje met vakjes. Dat herinner ik me niet van vroeger op school.

Reply
Cheryl 3 september 2021 - 17:30

Die wrap is ook een goed idee. Ik stop ook nog wel eens een blokje kaas in de broodtrommel.

Reply
Fallon 3 september 2021 - 14:49

Goed idee van het gedroogde fruit! En wellicht een zelfgemaakte smoothie meegeven? Dan krijgen de kinderen ook gezonde voeding binnen en het is ook nog eens heel erg lekker.

Reply
Linda 3 september 2021 - 14:56

Dat is ook een goed idee zeg! Dank je!

Reply
Lindaschrijftop 3 september 2021 - 14:24

Een goede broodtrommel is hier wel een dingetje. Na een tijdje gebruikt te hebben, sluit de trommel niet meer zo goed.

Reply
Linda 3 september 2021 - 14:45

Oh en heb je dan ook die van Mepal? Ik gebruik hem al bijna 2 jaar, maar nog geen problemen mee gehad gelukkig.

Reply
Cynthia 3 september 2021 - 14:18

Leuk om te lezen hoe jullie dit doen. Ik maak de lunchtrommel standaard de avond ervoor. Gedroogd fruit is hier ook een succes!

Reply
Linda 3 september 2021 - 14:45

Leuk om te lezen Cynthia!

Reply
Joyce 3 september 2021 - 13:58

Vandaag is mijj dochter voor het eerst naar de basisschool geweest. Met haar eigen broodtrommel en beker. Heb geen tips voor je.

Reply
Linda 3 september 2021 - 14:46

Oeh spannend! Vond ze het leuk?

Reply

Laat een reactie achter