Winter: een sneeuwpop knutselen met peuters

door Linda

Het is weer koud buiten! En stiekem vind ik dat heerlijk en kijk ik uit naar schaatsen, sleeën, sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken. Het is de hoogste tijd voor winterse knutsels dus! Vandaag ging ik samen met de kinderen aan de slag om een sneeuwpop te knutselen. Deze is hartstikke leuk en goed te maken door peuters en kleuters.

Wat hebben we nodig om deze sneeuwpop te knutselen?

Om deze gezellige sneeuwpop te maken hebben we het volgende nodig:

  • Zwart (knutsel)papier
  • Bruin (knutsel)papier
  • Oranje (knutsel)papier
  • Rood (knutsel)papier
  • Watten of wattenschijfjes
  • Lijm, heel veel lijm 😉
  • Potlood

Hoe maken we de sneeuwpop?

Allereerst tekende ik op het zwarte papier 3 rondjes van groot naar klein om het lijf van de sneeuwpop vorm te geven. Nu knip jij of je kleuter een hoed voor de sneeuwpop uit het rode knutselpapier. Dan nog 2 takken die de armen worden en natuurlijk uit het oranje papier de wortel die de neus wordt. Plak dit allemaal vast en dan kan je peuter of kleuter de watten op het lijf van de sneeuwpop gaan plakken. Is de sneeuwpop helemaal voorzien van watten? Lijm dan om de sneeuwpop nog wat watten die op sneeuwvlokken lijken. Nu is je sneeuwpop klaar! Super leuke winter knutsel toch?

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit blog! Ga je ook aan de slag met het knutselen van deze leuke sneeuwpop? Laat het me dan weten in een reactie onder dit blog of tag me op Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd!

Heb je zin om nog meer te knutselen? Ik heb nog veel meer leuke knutsel ideeën op mijn blog staan én op mijn Pinterest staan nog ideeen om te knutselen over de winter.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Astrid 23 december 2021 - 17:16

Hoi Linda, creatief ben jij zeg!!
Ik ben erg benieuwd, naar hoe ze er in het echt uitzien!

Reply

Laat een reactie achter