Weekoverzicht: Guido is jarig en ziek

door Linda

Deze week bestond voor mij uit het verzorgen van de kinderen, want die waren goed ziek geworden. Gelukkig hadden we dit weekend al Guido zijn verjaardag gevierd en hadden we verder niets gepland op zijn echte verjaardag. Bas ging ook verder met tegelen in de tuin. In dit weekoverzicht kun je zien hoe het is geworden!

Zaterdag

Vandaag vierden we Guido zijn vierde verjaardag. Het was een hele gezellige dag met ’s ochtend Bas zijn ouders, broer en zus en ’s middags mijn ouders en zussen. Hij heeft heel veel leuke cadeaus gekregen zoals twee delen van een Vtech knikkerbaan, buitenspeelgoed, dinos en dino klei en bellenblaas.

Zondag

Ik probeerde wat uit te slapen, maar Guido was vannacht al wakker geworden en wilde bij ons slapen. Het was een gebroken nachtje dus. Maar het lukte me niet meer om in slaap te komen dus ik zette een was aan en ging naar beneden. Bas had al een ontbijtje voor me gemaakt dus dat was heel fijn. Hij was met de kinderen de tweede knikkerbaan in elkaar aan het zetten. Tot de buren nog even op de koffie kwamen voor Guido. Ook de buurjongens waren mee dus dat vond hij geweldig. ’s Middags begon hij op te warmen en kreeg hij koorts. Omdat ik ook al zo slecht geslapen had, ben ik lekker naast hem gaan zitten en hebben we samen een filmpje gekeken. Bas ging in de tuin verder met tegelen en Julia hielp hem en speelde in de tuin. Het was mooi weer dus ze kon lekker haar gang gaan.

Maandag

Guido had weer erg slecht geslapen, eigenlijk bijna niet en had hoge koorts. Ik had hem gisteren al afgemeld voor zijn zwemles vanmiddag en was blij dat ik dat al gedaan had. Hij zou ook een wen ochtend weer op school hebben, maar daar heb ik hem ook voor afgemeld. Hij lag de hele dag op de bank en viel regelmatig in slaap, maar dan kreeg hij een koortsstuip en schokte hij weer wakker, zo sneu om te zien! Ik kon thuiswerken dus ik kon hem mooi in de gaten houden en voor hem zorgen.

Dinsdag

Guido had beter geslapen dan de nacht ervoor, gelukkig. Zijn koorts was ook gezakt, maar nog niet helemaal weg. Maar nu was Julia ook niet lekker. Ook zij lag vandaag op de bank te slapen toen ik aan het werk ging. Guido kon wel weer een spelletje doen en even naar buiten. ’s Middags ging het niet goed met Julia en moest ze ook spugen..

Woensdag

Guido is vandaag echt jarig! Al hebben we het natuurlijk zaterdag al gevierd. Het is wel weer een mijlpaal. Hij voelde zich goed genoeg en had veel zin om naar school te gaan. Hij was koortsvrij en had goed geslapen dus ik bracht hem naar school. Julia bleef thuis. Haar koorts was wel wat gezakt (met een paar tienden), dus ik hoopte dat dat door zou zetten. Maar aan het eind van de middag liep de koorts alleen maar weer op en wilde ze alleen maar slapen. Ze at niets en ik zette haar onder de douche (wilde ze zelf graag even) en daarna legde ik haar op bed. Het werd een onrustige nacht, waarin Guido ook opeens weer begon te spugen en koorts kreeg. Pff..

Donderdag

Aangezien de kinderen afgelopen nacht erg ziek waren, had Bas geregeld dat hij vrij kon nemen vandaag. Zo kon ik naar mijn werk en waren de kinderen lekker bij papa. We temperatuurden ze nog een keer en de koorts was wel wat gezakt gelukkig. Bas ging aan de slag in de tuin en de kinderen wilden gelukkig wel weer wat spelen, kleren aan en even buiten bellenblazen. Maar aan het eind van de middag liep de koorts weer op en waren ze net voor het avondeten in slaap gevallen op de bank.. Hopelijk slapen ze vannacht goed en zijn ze morgen weer opgeknapt.

Vrijdag

We begonnen de ochtend weer met temperaturen van de kinderen. Julia haar koorts was iets gezakt, die van Guido juist opgelopen en hij zag er ook echt weer ziek uit. Na allebei een zetpil te hebben gehad, wilde Julia wel weer haar kleren aan en even buiten kijken. Guido had geen zin en bleef binnen een filmpje kijken (en slapen). Bas ging verder in de tuin en ik ging ondertussen aan het werk op kantoor. Hoop dat de kinderen vanavond weer wat beter slapen en dat we toch nog wat kunnen doen, dit Paasweekend.

Mocht je nog op zoek zijn naar lekker Paas recepten, dan kun je natuurlijk op mijn blog nog terecht onder het kopje Recepten 🙂

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog. Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter