Weekoverzicht: De verbouwing is begonnen!

door Linda

Het is een spannende week! De verbouwing gaat nu echt beginnen. We doen deze week nog wat laatste voorbereidingen voordat de bekisting geplaatst wordt en voordat het tuinhuis geleverd wordt. Bij het tuincentrum bekijken we een zooitje nieuwe tegels (er is zoveel!), maar we hebben nu wel een richting gevonden die we mooi vinden. Dit alles en natuurlijk nog veel meer lees je in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

Bas dook ’s ochtends nog de tuin in om de fundering af te maken en de laatste voorbereidingen voor de nieuwe schuur te doen. ’s Middags ging Julia naar zwemles, berekenden we ondertussen hoeveel tegels we nodig zouden hebben voor de tuin en gingen we na Julia haar zwemles langs een aantal tuincentra om tegels te kijken. Aan het eind van de middag hadden we bij Bas zijn moeder afgesproken voor Moederdag en daar aten we gezellig met z’n allen.

Zondag

De laatste puntjes op de i voordat de mannen morgen komen. Maar we gingen ook lekker naar het strand om even te genieten van het fijne weer. Schep mee, kiepwagen mee en gaan!

Maandag

Maandag kwamen de mannen om te beginnen met de fundering. Donderdag zal deze gestort gaan worden dus deze moet voor die tijd klaar zijn. Het weer zat alleen helemaal niet mee! Wat een regen! Gelukkig was het ondanks de regen wel gelukt om de bekisting af te krijgen.

Dinsdag

Dinsdag was het beter weer en droog. Gelukkig! Want gisteren verzopen de mannen zowat en er moet nog wel het een en ander gebeuren voordat de cementwagen donderdag komt. Ze konden aan de slag met de stalen constructie die in de bekisting moest komen. Dit kregen ze grotendeels voor elkaar vandaag. Morgen wordt het afgemaakt.

Woensdag

’s Ochtends mocht Guido weer naar zwemles, wat had hij dit gemist! Lekker spetteren samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Het gaat nu zoveel anders dan met Julia. Zij had er heel wat lessen voor nodig om te wennen. Ben blij dat dit voor Guido niet geldt. Nadat we Julia van school gehaald hadden en hadden gegeten, wilden de kinderen graag kleien. Dat deden we tot het tijd was om weer naar het zwembad te gaan voor haar zwemles. Omdat het niet vlot op de zaterdag gaan we het nu op de woensdag proberen met een andere zwemjuf. Na haar les wachtten Guido en ik haar op in de kleedkamer.

Toen Julia klaar was met zwemmen en weer omgekleed was, was het inmiddels alweer bijna tijd om aan het eten te beginnen. Het was een volle gezellige dag!

Donderdag

De cementwagen stond al vroeg op de stoep, vroeger dan afgesproken, maar de mannen waren vandaag ook vroeg dus we waren er helemaal klaar voor. Het cement werd in de bekisting gegoten en met een speciale slang werd het op zijn plek getrild. Ik vond het erg interessant om te zien.

Guido had slecht geslapen vannacht en had niet veel zin om van huis te gaan. Julia had daarentegen wel weer heel veel zin om naar school te gaan.

Vrijdag

Het cement moest drogen dus er werd vandaag niets aan de verbouwing gedaan. Bas en ik gingen weer naar het werk en de kinderen naar de opvang en naar school.

Volgende week gaan de mannen weer verder met de verbouwing en wordt de schuur en de veranda plaatst. Dat wordt leuk! Hoe was jouw week? En heb je nog plannen voor dit weekend? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Fijn weekend en tot volgende week!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

1 comments

Claire 21 mei 2021 - 19:27

Wat heeeeeerlijk dat julllie naar het strand toe zijn gegaan!! En wauw, wat een project jullie tuin. Super benieuwd naar het eindresultaat!

Reply

Laat een reactie achter