Wat keek en las ik de afgelopen weken? Deel 2

door Linda

Ik heb een bekende en bekroonde film gekeken de afgelopen weken, een leuke serie gezien én een nieuw boek gelezen. De afgelopen weken las ik het tweede deel van De Zeven Zussen: Storm. Er zijn een aantal nieuwe series en films toegevoegd aan Netflix die ik wilde kijken. Een verslagje hiervan lees je in dit blog.

Serie: Sweet Magnolias

Op zoek naar een nieuwe leuke serie, kwam ik bij deze nieuw toegevoegde serie op Netflix uit: Sweet Magnolias. Deze nieuwe Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige populaire boekenreeks van schrijfster Sherryl Woods. Sweet Magnolias is een typisch Amerikaanse, romantische vrouwenserie, heel fijn om mee te relaxen na een dag werken! Verstand op 0 en lekker kijken. Het gaat over de goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue in het stadje Serenity. Ze helpen elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrières. Wel gaat de laatste aflevering er uit met een mega-cliffhanger, wat voor sommige mensen een grote telleurstelling kan zijn.

Cast

Naast JoAnna Garcia Swisher (The Internship) en Brooke Elliott (Dolly Parton’s Heartstrings) zijn ook Heather Headley (Dirty Dancing 2) en Chris Klein (We Were Soldiers) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Sheryl J. Anderson (Charmed).

De Zeven Zussen deel 2 Storm

Boek: De Zeven Zussen deel 2

Nadat mijn moeder me deel 1 van De Zeven Zussen had geleend, moest ik verder lezen in deel 2. De serie bestaat tot nu toe uit 6 boeken en draait om zeven geadopteerde zussen die na de dood van hun vader allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst krijgen. In het tweede deel, van het door Lucinda Riley geschreven boek, lees je het verhaal van Ally. Ook dit is weer een mooi en verslavend geschreven! Een kleine samenvatting: Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Hiermee begint tot nu toe elk deel. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis, naar haar zussen. Daar ontvangt ze de envelop van haar vader met een verwijzing naar haar afkomst erin. Ze is er alleen nog niet aan toe deze te lezen. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders brief te lezen en op onderzoek uit te gaan. Dit brengt haar naar Noorwegen, waar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan.

La La Land

Film: La La Land

Ik zag dat de met 6 academy awards bekroonde film La La Land op Netflix was toegevoegd. Deze stond nog op mijn lijstje om een keer te kijken. Ik vond het een mooie maar beetje vage film. Er zit zang en dans in, lijkt een beetje op een musical soms, maar het is wel een mooie film zonder een voorspelbaar einde. Het gaat over Mia (Emma Stone) die ervan droomt actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Toch komen ze elkaar toevallig tegen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? Mia krijgt een filmrol in Parijs aangeboden en Sebastian vind dat ze haar droom achterna moet gaan. Zullen ze elkaar bij terugkomst weer terug vinden?

Hebben jullie nog suggesties voor films of series die ik echt gezien moet hebben? Of een boek dat ik echt moet lezen? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter