Waar let je op bij het kopen van een stacaravan?

door Linda

De zomervakantie staat om de hoek, de kinderen hoeven nog maar een paar weken naar school. Hoog tijd dus om uit te gaan zoeken wat we nou precies willen gaan doen deze zomer. Het zit al enige tijd in ons hoofd om te gaan kamperen, want dit lijkt ons vooral super leuk voor de kinderen. Maar hoe we dat gaan doen, weten we nog niet. In dit blog ga ik de mogelijkheden van een stacaravan onderzoeken. Stel je zou er een willen kopen, waar let je dan op? Lees je mee?

Stacaravan kopen

Hoeveel kost de aanschaf van een stacaravan?

Er zijn vele verschillende leveranciers van stacaravans, dus laat je allereerst vooraf goed informeren. Denk aan: afmetingen, kleuren, vormen, transport, service, verzekering, kosten, enzovoorts. Voor een nieuwe stacaravan moet je denken aan een starttarief tussen de € 15.000 en € 30.000 euro. Deze instapprijs kan oplopen tot € 50.000 en hoger. De aanschaf van een stacaravan is dus in ieder geval voordeliger dan het kopen van een tweede huis!

Wat kost een staanplaats voor een stacaravan?

Wanneer je een stacaravan zou willen kopen, is het natuurlijk ook fijn als je al weet waar de stacaravan komt te staan. Wat een staanplaats kost, ligt aan de grootte van het recreatiepark en de ligging van het park. Maar je kunt uit gaan van bedragen tussen de € 2.266,- en € 5.041,- voor een jaar.

Een tweedehands stacaravan kopen

Liggen de bedragen die je hierboven gelezen hebt, iets boven jouw budget? Dan zijn er natuurlijk ook andere manieren om toch een stacaravan te kopen. Je kunt kiezen voor een tweedehands stacaravan, bijvoorbeeld via Marktplaats. Of je kunt een andere camping of locatie zoeken die beter past bij jouw wensen en budget. Een tweedehands stacaravan heb je al vanaf € 10.000.

Stacaravan
Een stacaravan
Chalet
Een chalet

Wat is het verschil tussen een chalet en een stacaravan?

Naast veel stacaravans, kom je online ook wel eens een chalet tegen. Wat is nu het verschil tussen een chalet en een stacaravan? Nou, dit zit hem voornamelijk in het comfort en de kwaliteit. Een chalet is eigenlijk een luxere uitvoering van een stacaravan en daarnaast is een chalet helemaal naar eigen wens aan te passen. De prijzen van een chalet liggen daardoor wel een stuk hoger dan voor een stacaravan. Je kunt bij de aankoop van een chalet denken aan € 45.000 en hoger.

Wat zijn jouw (kampeer)plannen voor de zomer? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter