Vakantie weekoverzicht: naar Beekse Bergen!

door Linda

Eindelijk was het zover: op vakantie met de vouwwagen naar de camping van de Beekse Bergen. We hadden er erg naar uit gekeken en de laatste spullen gezocht bij de campingwinkel om ons kampeer avontuur mee te starten. Hoe het ons is bevallen lees je in dit eerste deel van het vakantie overzicht. En uiteraard kun je weer reviews verwachten van de dagjes uit die we gedaan hebben deze vakantie. Maar eerst het eerste weekoverzicht van de van de vakantie!

Maandag

De eerste echte vakantie dag! Het was heerlijk weer en dus besloten we om lekker naar het strand te gaan. Ik had wel mijn tentje mee want er stond wel wat wind en stiekem vind ik het ook wel lekker om in wat schaduw te zitten wanneer de zon zo schijnt. De kinderen hadden het naar hun zin en zwommen lekker in de zee.

Dinsdag

Ik begon de dag met het afmaken van de vakantietassen, het werkwerken van de laatste was, schoonmaken en opruimen van het huis. We hebben nu de tijd en het is ook fijn om straks terug te komen van vakantie in een opgeruimd huis. Vakantie was aanzetten en dan klaar. De meeste spullen voor in de vouwwagen hadden we afgelopen weekend al in de bakken gedaan. Ook het keukentje van de vouwwagen had ik al samen met Julia schoongemaakt. Aan het einde van de middag pakte ik de tondeuse er nog even bij en werkte ik de coupes van de mannen bij zodat ze met een fris koppie op vakantie konden.

Woensdag

We gaan! Nog snel de laatste dingen pakken, de auto zelf inpakken en rijden maar! Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf ons huis naar de Beekse Bergen, dus zo ver is het niet. Om 13 uur konden we het park op dus dan wilden we er graag zijn. Gisteren kreeg ik nog een mail met onze doorlooppassen en de informatie op welk veld we zouden staan. Alle veldjes hebben de naam en afbeelding van een dier. Heel leuk, passen bij de Beekse Bergen en handig om te vinden. Het vinden van de juiste ingang was wel nog even een uitdaging, want blijkbaar zijn er verschillende onderdelen van Beekse Bergen en hebben die allemaal een apart in- en uitgang. We stonden dus eerst bij het Beekse Bergen Resort, waar we er niet op konden, maar na wat zoeken hadden we de ingang van Beekse Bergen Lake Resort gevonden. Het veldje was gelukkig niet zo moeilijk te vinden. Onze plek lag in het midden van het veld waar volop de zon stond. In 30+ graden gingen we de vouwwagen voor het eerst opbouwen. Dat was toch wel een uitdaging en het zweet liep van ons af. Maar na een paar uurtjes stond hij en kon het kamperen beginnen!

Donderdag

Onze eerste hele vakantiedag. We waren allemaal op tijd wakker en pakten de auto om de autosafari te gaan doen van Beekse Bergen. We waren er als een van de eersten dus we konden mooi doorrijden. Onderweg zagen we een aantal mooie dieren verscholen in de bossen. Julia had haar verrekijker mee en kon zo mooi de dieren bekijken.

Na de autosafari gingen we wat boodschappen halen bij een supermarkt in de buurt en ’s middags lagen we in het zwembad. Bas maakte op de Skottelbraai lekkere hamburgers voor het avondeten. Heerlijk!

Vrijdag

Vandaag besloten we naar het Nationaal Park Loonse en Drunense duinen te gaan. We begonnen met het wandelen vanaf een klein eet-café. Het was een erg mooie wandeling waarbij we ook bloeiende heide hebben gezien.

De wandeling eindigden we ook weer bij het eet-café, waar we lekker nog wat gegeten en gedronken hebben. Na de lunch hadden we nog een missie. Ik had heel slecht geslapen op het luchtbed in de vouwwagen en wilde graag een topper op het bed in plaats van het luchtbed. Op naar Ikea Tilburg waar we dezelfde hebben gescoord als die we al in de andere slaapruimte hadden liggen. Daarna nog even door naar de supermarkt voor wat ingrediënten voor de spaghetti. Die maakte Bas weer lekker op de Skottelbraai.

Tot zo ver het eerste vakantie weekoverzicht. Komende week zal ik nog meer blogs met ervaringen online zetten en uiteraard ook het tweede en laatste weekoverzicht van onze vakantie.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter