Uitje met kinderen: breng een bezoekje aan de boerderij

door Linda

De boeren zijn de afgelopen weken flink in het nieuws. Maar wist je dat het ook gewoon een heel leuk en leerzaam uitje is voor kinderen om eens een boerderij te bekijken? Er is zoveel te zien en te leren! Kristel van der Aa inspireert met haar platform Zoekdeboer.nl mensen om vaker naar de boer te gaan. Voor een dagje uit, een feestje, een vakantie, vergadering of voor streekproducten. In dit gastblog lees je wat er allemaal te doen is op de boerderij. De slogan van Zoekdeboer.nl is dan ook “Er is altijd wat te beleven op de boerderij”.

Bezoek de boer

Dagje uit

Wanneer was de laatste keer dat je echt een dagje uit hebt gehad? Geen dagje winkelen of naar het park, maar echt een dag waar je iets nieuws hebt meegemaakt en iets anders hebt gedaan? Als het al zo lang geleden is dat je je kunt herinneren, waarom breng je dan niet eens een bezoek aan de boerderij?

Een dagje uit op de boerderij is een uitje waar je geen spijt van zult krijgen! Je kunt genieten van de frisse lucht, de mooie omgeving en de leuke dieren. Er is veel te zien op een boerderij, dus er is genoeg te doen voor iedereen. Als je naar de boerderij gaat, vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan de koeien, schapen, kippen en varkens. Het is ook leuk om een boer of boerin te ontmoeten en te horen over hun dagelijkse werkzaamheden. Dit is een geweldige manier om een dag door te brengen met familie of vrienden. Dus als je op zoek bent naar iets anders dan gewoon winkelen of film kijken, dan is een dagje naar de boerderij een goed idee!

Shoppen bij de boer

Ook een boerderijwinkel bezoeken is leuk! Er is altijd wel een boerderijwinkel bij jou in de buurt, Combineer een bezoek aan de boerderijwinkel met een rondleiding over de boerderij. De meeste boeren zullen je graag rondleiden en laten zien hoe ze hun dieren verzorgen en wat er op hun boerderij gebeurt. Dit is een geweldige manier om meer te weten te komen over hoe boerderijdieren worden verzorgd en het verhaal achter jouw eten.

Logeren bij de boer

Kun je maar geen genoeg krijgen van de boerderij? Dan blijf je er toch gewoon slapen. Ook logeren op de boerderij is hartstikke leuk. Op de boerderij kun je genieten van rustige landelijke omgeving, terwijl ze nog steeds toegang hebben tot moderne voorzieningen. Kinderen kunnen helpen met het voeden van dieren en het oogsten van gewassen of gewoon genieten van het uitzicht op de koeienweide en prachtige zonsopgangen. Boerderijverblijven zijn een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Heb je zin in een uitje met het gezin naar de boerderij? Ga dan naar zoekdeboer.nl voor meer tips.

Verder lezen?

Laat een reactie achter