Superkat Maurice: de nieuwste kinderfilm

door Linda

Superkat Maurice is een super leuke, nieuwe familiefilm dat gebaseerd is op het beroemde boek The Amazing Maurice & His Educated Rodents (Mirakelse Maurits) van de Engelse schrijver Terry Pratchet. Het is een grappige en avontuurlijke animatiefilm voor het hele gezin. Ideaal om tijdens deze meivakantie te gaan bekijken dus! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Superkat Maurice: het verhaal

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia (gesproken door Georgina Verbaan) die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen…

Voor welke leeftijd is deze familiefilm?

Superkat Maurice is een internationaal hoog aangeschreven animatiefilm, van de co-writer van Shrek, die sinds 19 april in de Nederlandse bioscopen te zien is. In de film zijn de stemmen van onder andere Georgina Verbaan, Patrick Martens, Nasrdin Dchar, Qucee, Pien van Bennekom en Peggy Vrijens te horen.

Het feit dat het een familiefilm is, wil natuurlijk al zeggen dat het een leuke film is voor het hele gezin. Wel wordt aangegeven dat het geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar.

In welke bioscoop kun je Superkat Maurice zien?

Superkat Maurice kun je vanaf nu in verschillende bioscopen zien, waaronder de Pathé en Kinepolis bioscopen.

Meer informatie

Releasedatum: vanaf 19 april in de bioscoop | Speelduur: 93 minuten | Taal: Nederlands | Classificatie: 6, angst + geweld | Genre: Familiefilm, Animatiefilm | Volledige stemmencast: Olivia – Georgina Verbaan (Klem, De club van lelijke kinderen, Rikkie de ooievaar) | Mees – Nasrdin Dchar (Mocro Maffia, WOLF, Het Gouden Uur), Zonnebrand – Qucee (Supergaande, LOL Last one Laughing), Gevaarlijke Bonen – Patrick Martens (Koffietijd, Huisvrouwen bestaan niet, Rikkie de ooievaar), Perzik – Plien van Bennekom (Gek van geluk, Zaai, Mannen van Mars), Zoetzuur – Peggy Vrije

Heb je na het leze van dit blog ook zin om deze nieuwste kinderfilm te gaan bekijken met je gezin, of heb je een andere leuke film tip voor ons? Laat het me dan vooral weten onder dit blog!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter