Snelle mini appeltaartjes van bladerdeeg

door Linda

Na een koude dag had ik zin in appeltaart, maar geen zin om een echte taart te maken. Ik dacht aan het bladerdeeg dat ik nog had liggen en appels die op moesten en ik ging aan de slag. Met alleen een muffinbakvorm had ik al snel een paar lekkere mini appeltaartjes gebakken. Klinkt goed toch? Ik vond ze in ieder geval heerlijk! Fijn wanneer je bijvoorbeeld onverwachts visite krijgt. In dit blog lees je hoe je ze maakt.

Wat hebben we nodig?

Voor 4 mini appeltaartjes heb je nodig:
– 4 plakken bladerdeeg
– 2 appels
– 1 eetlepel kaneel
– 1,5 eetlepel suiker
– Beetje boter om mee in te vetten
– 1 ei

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Schil de appeltjes en snijd ze in hele kleine stukjes en doe ze in een kommetje.
  3. Doe de suiker en kaneel bij de appeltjes en meng deze goed door elkaar.
  4. Vet nu je bakvorm (ik gebruikte een muffinvorm) een beetje in met wat boter.
  5. Doe nu een vel bladerdeeg in de muffinvorm. Als je het echt op een appeltaartje wil laten lijken, snijd dan een klein stukje van de vel bladerdeeg om straks over de appeltjes heen te leggen.
  6. Vul je appeltaartje nu met de appeltjes en leg de strookjes bladerdeeg er overheen als een echt appeltaart. Bestrijk de appeltaartjes nu met wat ei.
  7. Schuif ze nu in de oven. Ze moeten ongeveer 20 minuten in een hetelucht oven. Zo klaar dus!
  8. Laat ze nog even in de vorm afkoelen als ze uit de oven komen. Ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn.

Klaar!

Heb je tijdens het bakken die heerlijke appeltaart geur geroken? Als ze afgekoeld zijn kun je ze zo opeten. Je kunt ze ook als dessert met een bolletje ijs opdienen.

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten! En tag me vooral op Instagram als je deze lekkere snelle mini appelaartjes van bladerdeeg ook gemaakt hebt!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter