Simpele én gezonde ideeën voor het kerstdiner of kerstontbijt op school

door Linda

Het kerstdiner, kerstbrunch en kerstontbijt komen er weer aan! Niet alleen thuis, maar volgende week mag Julia voor het eerst zelf aanschuiven voor het kerstontbijt op school. Ik ben op zoek gegaan naar simpele, maar lekkere en gezonde ideeën voor het kerstdiner, kerstontbijt op school. Ben je ook nog op zoek naar wat lekkere hapjes voor kinderen die makkelijk en snel klaar zijn? Lees dan snel verder!

Een kerstboom kan niet missen tijdens het kerstdiner. Deze maak je met alleen een satéprikker, een komkommer, een stukje brood/kaas/worst en een stervormpje. Snijd een deel van de komkommer in blokjes en schaaf met een kaasschaaf of dunschiller het andere deel zodat je dunne plakjes komkommer krijgt. Deze prik je aan de satéprikker en prik hem daarna in het blokje komkommer. Dan druk je met een stervorm in het blokje kaas of broof en duw je deze bovenop de satéprikker. Nu is je kerstboom klaar!

Deze gezellige sneeuwpoppen maak je makkelijk met wat lange satéprikkers, schijfjes banaan, aardbei voor de muts en chocolade voor de knopen en het gezicht.

Kerstbomen van meloen
Bron: Pinterest

De kerstbomen maak je gemakkelijk door uit een watermeloen de kerstbomen te drukken. Hiervoor heb je dus alleen een meloen nodig en een kerstboomvormpje. Easypeasy!

Maak deze gezellige sterren op een stokje! Hiervoor heb je een sterrenvormpje nodig waarmee je de stukken broodje uitdrukt. Deze rijg je aan een lange, of korte, satéprikker.

Deze kerstmannetjes zijn niet helemaal gezond door de slagroom die tussen de aardbeien zit, maar dat mag de pret niet drukken. Om deze kerstmannetjes te maken heb je aardbeien nodig (duh), deze halveer je en met de dikkere kant naar beneden zet je ze neer. Dan een klein toefje slagroom erop en het mutsje, het puntje van de aardbei erop zetten. Met wat druppels chocolade maak je de oogjes en klaar is Kees!

Al deze ideeën heb ik verzameld op mijn Pinterest. Hier vind je nog veel meer leuke en lekkere ideeën voor het kerstdiner of kerstontbijt.

Heb je na het zien van deze makkelijke en gezonde ideeën voor het kerstontbijt of kerstdiner op school ook zin om aan de slag te gaan met recepten voor het kerstdiner thuis? Dan heb ik hier nog een aantal lekkere recepten voor je! Ook makkelijk te maken en soms ook vooraf klaar te maken. Zo min mogelijk stress tijdens deze kerstdagen!

Ik hoop dat alle kinderen een heel mooi kerstfeest hebben op school met al hun vriendjes en vriendinnetjes!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter