Review: Alka Fruit Thee

door Linda

Alka Fruit Thee is nieuw in het assortiment van Alka. Het is een ontzurende kruidenthee die verkrijgbaar is in 4 smaken: appel, citroen, sinaasappel en bosvruchten. Een goede zuur-base balans is belangrijk voor een goede gezondheid. Alka Thee zorgt met 52 kruiden voor een optimale ontzuring van het lichaam. Het past perfect in een gezond, basisch leven. De afgelopen weken mocht ik de Alka Fruit Thee testen. In dit blog lees je meer over de werking van de thee op het lichaam en review ik de Alka thee. Lees je mee?

4 verschillende smaken Alka Fruit Thee

Nieuw! Alka Fruit Thee

Alka Fruit Thee is een unieke mix van hoogwaardige biologische ingrediënten, zorgvuldig geselecteerd voor een heerlijke, frisse en gezonde drank. Er zijn vier smaakvolle varianten waarin biologische fruit samenkomt met basische kruiden. Alka Fruit Thee Appel heeft een lichtzoete smaak door de combinatie met o.a. citroengras, venkel, rozemarijn, braam- en frambozenbladeren. Verkwikkend en fris is de citroenthee, met o.a. citroenolie, graswortel en citroenschil. De sinaasappelvariant bevat naast sinaasappelschil en -olie, ook matébladeren en vlierbessen; een pure en zonnige traktatie voor elk dag. In de bosvruchtenthee werken braam- en frambozenbladeren en rozenbottel samen met aardbei, bramen en zwarte bessen voor een friszure fruitsmaak. Zo gaan genieten en het ondersteunen van je gezonde zuur-base evenwicht hand in hand.

De thee is 100% natuurlijk en vegan doordat er 52 kruiden voor gebruikt zijn. Daarnaast zijn de filterzakjes, touwtjes en labeltjes gemaakt van 100% biologische afbreekbare plantaardige vezels.

Ingrediënten Alka bosvruchten thee

Wat doet Alka thee met je lichaam?

Door de thee te drinken, wordt de lichaamscirculatie verhoogt. Hierdoor worden overtollig zuren afgevoerd en de stofwisseling verbetert. Ook worden de blaas, lever en nieren gereinigd. Je kunt het beste dagelijks 3 tot 5 koppen thee drinken. Ontzuren kun je als kuur van een paar weken doen, maar de thee kun je dagelijks blijven drinken.

Mijn ervaring met de Alka thee

De afgelopen weken heb ik dagelijks zo’n 2 tot 3 koppen Alka Fruit Thee gedronken en ik kan je vertellen dat wanneer ik de thee heb gedronken, echt merk dat er wat afgevoerd wordt in mijn lijf. Mijn buik voelt minder opgezwollen (want ik heb spastische darmen), wat ook heel fijn is. Ik moet dan wel de thee echt dagelijks drinken, want als ik een dag oversla is het gewoon weer als normaal. Je kunt deze ontzurende thee ook dagelijks blijven drinken dus ik denk dat ik dat ook ga doen. Daarnaast smaken de theesoorten helemaal niet vies. Ze smaken naar ‘gewone’ theesmaken, dus het is ook helemaal niet een ‘moetje’ om te drinken. Ik drink sowieso al veel thee overdag en ik kan de zakjes van de andere merken prima vervangen met deze fruitthee van alka. Ik begin dus steeds meer fan te worden van dit merk, de basische deo is bij ons in huis ook nog steeds een hit en moet ik nodig weer bijbestellen. Zowel mijn man als ik gebruiken deze. Hij voornamelijk omdat hij een allergie heeft, maar het ook echt een fijne deo vindt en ik omdat ik steeds meer aan mijn gezondheid denk en niet teveel ‘zooi’ meer wil. De thee wordt daarom dus ook ingevoerd in ons huishouden!

Zelf de bosvruchten thee proeven
Bosvruchten thee proeven

Waar is Alka Fruit Thee te koop?

Je kunt de basische fruit- en kruidenthee kopen bij drogisterijen, gezondheidswinkels, reformwinkels en online bij bijvoorbeeld Alka zelf. Een verpakking met 22 pyramidezakjes kost € 6,95. De thee is gemaakt van 100% biologische en natuurlijke ingrediënten; de zakjes, touwtjes en labeltjes zijn van biologisch afbreekbare plantaardige vezels.

Ik hoop dat je iets aan deze review over de Alka fruit thee hebt, mocht je deze ook willen gaan drinken. Heb je zin om nog meer reviews te lezen? Dan kun je hier nog meer artikelen vinden.

Liefs,
Linda

De Alka thee in dit blog heb ik gekregen. Maar dit heeft mijn mening niet beïnvloed!

Verder lezen?

6 comments

rachel 14 juli 2022 - 18:55

ik ken het merk niet en mag het niet hebben van mijn voedingsdeskundige vanwege de aroma’s die gebruikt worden, jammer want denk dat het best lekker is

Reply
Rowan 1 juli 2022 - 10:59

Ik ken dit merk nog niet, klinkt goed!

Reply
Frederique 25 juni 2022 - 11:50

Wel fijn dat er steeds meer vega opties komen in alle productsoorten. Ik drink zelf zelden thee maar als ik het drink, dan kies ik voor zoete fruitige smaken.

Reply
Linda schrijft 't op 23 juni 2022 - 13:00

Ontzuren door middel van thee, dat klinkt als twee vliegen in een klap

Reply
Nicole Orriëns 23 juni 2022 - 12:10

Dat klinkt best gezond zeg. Ik wist niet dat thee zo’n effect kon hebben. Ook ziet de verpakking er vrolijk uit.

Reply
lia 20 juni 2022 - 20:13

hoi koos heeft al een tijdje de gewone alka thee en die vindt hij lekker, maar ga nu de smaakjes halen

Reply

Laat een reactie achter