Recept: Ovenschotel met gehaktballetjes en kaas

door Linda

Linda vroeg of ik een gastblog wilde schrijven voor haar site, een lekker gerecht dat je makkelijk met kinderen kunt eten. En wat zoek ik hier soms ook naar. Niets irriteert me meer dan wanneer uren in de keuken heb gestaan om me uit te sloven en dan vervolgens alleen maar horen: lust ik niet, proef ik niet, ken ik niet. Dat eeuwige gepluk, hoe klein je een paprika ook snijdt, ze zien hem altijd. Alles wordt zorgvuldig om de paprika heen opgegeten. Want stel je voor dat er een klein puntje paprika in hun maag beland.. Om uit de strijd te blijven ben ik op zoek gegaan naar een gerecht dat ze wel lekker vinden. In dit blog deel ik het recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en kaas.

Wat hebben we nodig?

Voor de gehaktballetjes heb je het volgende nodig:
– 300 gr gehakt
– 1 ei
– 1 teen knoflook
– 1 tl peterselie
– 1 tl oregano
– Snufje zout en peper

Saus
Voor de saus heb je het volgende nodig:
– 1 bol mozzarella of geraspte kaas
– 1 ui
– 200 gr tomatenblokjes
– 200 ml gezeefde tomaten
– 2 tl basilicum
– Snufje zout en peper

Aan de slag!

  1. Meng het gehakt met de kruiden en het ei en maak hier balletjes van. Ik maak de balletjes altijd klaar in de airfryer. Een minuut of 5, 6 is voldoende. Ze garen nog na in de oven. Tip: Leg onder het mandje aluminiumfolie, die kun je er zo uit halen en weg gooien. Hierdoor blijft je arifryer schoon.
  2. Snij de ui (in minuscule) stukjes en doe dit samen de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, basilicum en een snufje zout en peper in een ovenschaal.
  3. Doe de gehakt balletjes erover heen en verdeel hierop de mozzarella of de geraspte kaas. Daarna kan het 20 minuten in de oven op 180 graden.
Ovenschotel

Klaar!

Je kunt dit gerecht met gehaktballetjes eten met brood (een ciabatta bijvoorbeeld) of met pasta of verse frietjes. Wist je dat verse frietjes ook heel lekker uit de airfryer zijn? Je kunt het ook afwisselen.

Oké, misschien niet een bak aan groenten, maar ik maak hier vaak een salade bij, rabarbermoes of heerlijke schijfjes komkommers, augurk en zilveruitjes (dat vinden ze hier dan wel weer heel lekker). Het gaat erom dat ze niet zeuren en gewoon lekker met smaak eten. Zo kunnen papa en mama ook lekker eten en wellicht als het goed gaat en rustig is aan tafel genieten van een wijntje bij het eten.

Heb je zin om nog meer recepten te bekijken, neem dan eens een kijkje op mijn website www.gezinmetvijf.nl, waar je tevens blogs kunt vinden over uitjes, opvoeden, speelgoedtips en alles wat met het ouderschap te maken heeft.

Voor nu eet smakelijk alvast!

Heb je zin om nog meer te maken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten!

Groetjes,
Lisanne

Verder lezen?

Laat een reactie achter