Bakken en recepten

Recept: New York cheesecake

Afgelopen weekend ben ik aan de slag gegaan met de New York cheesecake. Deze cheesecake is stevig en zacht tegelijk. De structuur is vaster dan een cheesecake gemaakt zonder oven, maar New York cheesecake smelt alsnog op je tong. Zo lekker! Ik deel vandaag een recept van de New York cheesecake waarmee je volop kunt variëren. Decoreer hem met fruit, doe wat aardbeien door het beslag of besmeer hem met chocolade. We gaan aan de slag!

Wat hebben we nodig?

Voor het maken van deze New York cheesecake heb je nodig:
– 750 gram roomkaas / MonChou
– 125 gram crème fraîche
– 100 gram biscuits (of bastogne koek)
– 150 gram suiker
– 2 eetlepels bloem
– Geraspte schil van een halve citroen
– 1 theelepel vanille extract
– 40 gram gesmolten boter
– 3 eieren (m) en 2 dooiers
– Eventueel 125 gram blauwe bessen of frambozen

New York Cheesecake

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is, haal je hem van het vuur en roer de verkruimelde koekjes erdoor.
3. Bedek de bodem van een ronde bakvorm gelijkmatig met het mengsel en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel.
4. Zet de bakvorm voor 10 tot 15 minuten in de oven.
5. Haal de bakvorm uit de oven en zet de oven hoger naar 200 graden.
6. Klop nu de roomkaas met een mixer glad in 30 seconden. Voeg één voor één de suiker, bloem, citroenrasp, vanille eieren en eidooiers toe, met als laatste de crème fraîche, terwijl je net genoeg klopt om het er goed doorheen te mengen.
7. Schenk het mengsel in de vorm en zet het in de oven. Verlaag de temperatuur na 15 minuten naar 100 graden en laat het 1 uur bakken.
8. Laat de cheesecake na het bakken goed afkoelen (ongeveer 1,5 uur).
9. Daarna kan hij in de koelkast voor minimaal een nacht.

New York Cheesecake

Klaar!

Zin om aan de slag te gaan met dit recept voor New York cheesecake? Ik ben benieuwd wat je ervan hebt gemaakt! Laat het me weten in een reactie onder het blog of deel een mooie foto op Instagram en tag me! Vind ik ook erg leuk!

Heb je zin om nog meer lekkere dingen te gaan maken? Kijk dan nog even bij mijn andere recepten!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *