Poké Bowl recept met kip en avocado

door Linda

Dit poké bowl recept wilde ik graag nog eens met jullie delen. Het is een van mijn favorieten en super makkelijk te maken. Zelf eet ik het het liefst als avondeten, maar ook als lunch komt deze overheerlijke poké bowl met kip en avocado wel eens langs. Wist je dat de poké bowl van origine een Hawaïaans gerecht is? In dit blog vertel ik je er alles over en deel ik het recept van mijn favoriete poké bowl!

Ingrediënten poké bowl

Waar komt de Poké Bowl vandaan?

Ondanks dat de poké bowl Aziatisch lijkt door de ingrediënten, komt het oorspronkelijk uit Hawaï. Daar wordt het geserveerd in een kommetje met daarin rijst met verse groenten, vlees of (rauwe) vis en een lekkere dressing. Deze ingrediënten worden allemaal klein gesneden en in blokjes of in plakjes bovenop de rijst gelegd.

Welke rijst gebruik je eigenlijk?

Al wordt voor een poké bowl meestal sushi rijst gebruikt, je kunt ook andere rijst gebruiken zoals zilvervlies rijst of juist quinoa of noodles. Maar de basis is eigenlijk wel altijd rijst. Op de rijst leg je dan alle ingrediënten bij elkaar die je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan ei, avocado, edamame boontjes, uitjes, wortel, eigenlijk alles wat je maar in huis hebt en lekker vindt.

Mijn favoriete poké bowl

Mijn favoriete poke bowl recept

Een van mijn favoriete poke bowl recepten is toch wel die met kip, avocado, komkommer en peen. Heb je weinig tijd (zoals ik meestal..) dan kun je kant en klare, voorgestoomde poké bowl gebruiken. Deze kun je even opwarmen in de magnetron of koud eten. Doe de rijst in een diepe kom en daar bovenop snijd je alle lekkere groenten en vlees of vis in stroken of blokjes en deze leg je bovenop de rijst. Daar bovenop kun je een lekkere dressing of poké bowl sausje overheen doen.

Heb jij nog een lekker recept voor een poké bowl of ga je die van mij proberen? Laat het me dan vooral weten in een reactie! Ik ben benieuwd.

Liefs,
Linda

Dit blog is een samenwerking

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

1 comments

Nienke 6 maart 2023 - 22:15

Heerlijk! Ik doe er vaak nog wat verse mango bij. En qua saus altijd een niche van mayonaise, chilisaus en gembersiroop.

Reply

Laat een reactie achter