Lifestyle,  Verzorging

Mijn ervaring met de Love Beauty and Planet Conditioner Shea Butter & Sandelwood Oil

Laatst kwam ik een voor mij nieuw merk tegen: Love Beauty And Planet. Het is een prachtig duurzaam en vegan beautymerk met een duidelijke boodschap: jou mooier maken en de aarde een beetje liefde geven. Met elke douche willen ze een klein verschil maken voor de planeet, en zorgen voor minder afval. Hoe ze dat doen? In dit blog vertel ik je er graag meer over en over het merk en mijn ervaring met de Love Beauty and Planet Conditioner. Lees je mee?

Over Love Beauty and Planet

Love Beauty and Planet heeft verschillende lijnen in haar- en huidverzorgingsproducten, met onder andere natuurlijke ingrediënten en zonder siliconen en kleurstoffen: kokosolie en ylang ylang, muru muru boter en rozenolie, rozemarijn en vetiver, marine algae & eucalyptus, neroli oil & white jasmine, kokoswater & mimosabloem, sheaboter en sandelhout. Er worden alleen ingrediënten gebruikt die van de allerbeste kwaliteit zijn, maar wel op een verantwoorde manier.

De verpakkingen bestaan 100% uit gerecycled plastic, alleen de dop is nog niet van gerecycled materiaal. Daar wordt nog aan gewerkt. Doordat de fles gemaakt is van gerecycled plastic, kan de fles van deze conditioner soms een kleurtje hebben. Alle producten van Love Beauty and Planet zijn geschikt voor veganisten en zijn onafhankelijk gecertificeerd door de European Vegetarian Union (EVU), de initiatiefnemer van het V-Label.

Love Beauty and Planet Conditioner Shea Butter & Sandelwood Oil

Ingrediënten: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cocos Nucifera Oil, Parfum, Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Disodium EDTA, Butyrospermum Parkii Butter, Benzyl Alcohol, Coumarin.

De Happy & Hydrated conditioner is speciaal ontwikkeld voor haar dat vaak droog is, het houdt vocht vast in de haarstrengen en conditioneert het haar op milde wijze voor perfecte hydratatie. De shea boter die in deze conditioner zit wordt gemaakt van shea noten uit Ghana en Burkina Faso, waar de landbouw erg belangrijk is voor de lokale gemeenschap. Deze shea butter wordt volgens eeuwenoude tradities eerst gesmolten onder een houtvuur en vervolgens ‘s nachts afgekoeld

De Love Beauty and Planet Conditioner Shea Butter & Sandelwood Oil kun je onder andere kopen bij Plein en Bol.com en kost nu € 8,11.

Wat vond ik ervan?

De conditioner zelf is een fijne vloeistof die ik goed door mijn haar kon verdelen tijdens het douchen. Ik liet het even intrekken en spoelde het daarna uit. Na de douche kamde ik mijn haren en mijn haar was heerlijk zacht en klitvrij. Ik merkte dus helemaal geen verschil met mijn reguliere conditioner. Het is een fijne conditioner, ook met mijn dikke, lange haren. Als ik dan een nadeel zou moeten noemen dan vind ik de dikke fles nogal onhandig. Ik moest flink schudden om de conditioner eruit te krijgen. Maar dan nog steeds kan ik deze milieuvriendelijke conditioner iedereen aanraden!

Ik hoop dat je ik met dit blog over mijn ervaring met de Love Beauty and Planet Conditioner Shea Butter & Sandelwood Oil een beetje op weg heb geholpen, mocht je overwegen om deze ook eens te proberen. Heb je al eens een product van Love Beauty and Planet gebruikt? Wat vond je daarvan? En was je daar tevreden over? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Op het blog van Naomi kun je nog meer lezen over hydraterende en voedende conditioners. En heb je zin om nog meer reviews over verzorging te lezen, kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

7 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *