Bakken en recepten

Kwarktaart met bosvruchten

Vorige week maakte ik een kwarktaart met bosvruchten. Toen had ik alleen de foto’s geplaatst in mijn weekoverzicht en op Instagram. Ik vroeg toen of je graag het recept zou willen hebben en het antwoord was: Ja! Dus bij deze het recept van de heerlijke kwarktaart met bosvruchten. Hij is niet moeilijk te maken dus ga er vooral zelf mee aan de slag!

Wat hebben we nodig?

Voor een naturel kwarktaart met bosvruchten (voor 12 personen) heb je nodig:
– 300 gram biscuitjes
– 190 gram ongezouten roomboter
– 500 gram magere kwark
– 9 blaadjes gelatine
– 4 eetlepels suiker
– 150 ml melk
– 250 ml slagroom
– Bosvruchten (verse of uit de vriezer)

Aan de slag!

  1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  2. Als alle boter gesmolten is voeg je de kruimels eraan toe. Roer het goed door elkaar en giet het in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm (26 cm).
  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem met een lepel en druk het mengsel goed aan met de achterkant van de lepel. De bodem moet nu in de koelkast zodat de boter weer hard wordt en je dus een harde bodem krijgt.
  4. Leg nu de gelatineblaadjes in een schaal koud water en laat ze ongeveer 8 minuten weken. Doe de kwark vast in een kom en klop in een tweede kom de slagroom tegelijk met de suiker stijf.
  5. Verwarm de melk en uitgeknepen gelatineblaadjes in een pannetje en blijf roeren tot de blaadjes helemaal zijn gesmolten. Laat de melk iets afkoelen tot het niet meer te heet is.
  6. Voeg de warme melk toe aan de kwark en roer het er goed doorheen. Voeg dan de slagroom toe en spatel het door de kwark. Haal de bodem uit te koelkast en giet het mengsel over de koekbodem. Verdeel het over de hele bodem.
  7. Laat nu de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Is de kwarktaart goed koud, dan kun je hem nu versieren met de bosvruchten.

Klaar!

Met dit recept kun je eenvoudig variëren door gepureerd fruit aan de kwark toe te voegen of de kwarktaart te versieren met ander fruit zoals aardbeien of bessen. Je kunt deze kwarktaart met bosvruchten ongeveer 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten en inspiratie! En tag me vooral op Instagram als je een van mijn recepten geprobeerd hebt!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *