Lifestyle

Knutselen voor Pasen

De afgelopen week zijn we lekker aan het knutselen gegaan voor Pasen. Omdat we het dit jaar niet met de familie kunnen vieren, we maken het extra gezellig in huis met deze Paas knutsels. We hebben onder andere een eierdop geverfd en een paashaas gemaakt van papieren bordjes. Het was een vrolijke boel!

Eierdop schilderen

Het verven van deze eierdopjes vonden de kinderen allebei heel erg leuk. Het is een eierdopje van gips die makkelijk te verven is (waterverf uiteraard, anders krijg ik het er nooit meer uit). Julia heeft Guido nog geholpen, maar hij was heel serieus zelf aan het werk dat ze eigenlijk niet hoefde te helpen. Maar deed dit natuurlijk wel. Ze vond het zelf ook heel erg leuk om te doen.

Eierdop schilderen
Eierdop verven

Het beplakken van een papieren ei ging de kinderen ook goed af. Julia heeft haar ei ook beplakt met wat ‘juweeltjes’, die ik laatst bij de Action kocht voor een euro. Guido vond het lijmen geweldig en liet het scheuren van het papier aan Julia over. Hij kan heel goed scheuren (ook leesboekjes..dat is nou net jammer) maar hij had er vandaag geen zin in. Ook prima, zo was het teamwork tussen de 2. De 1 scheuren en de ander lijmen.

Ei scheuren

Deze paashaas maakten we van papieren bordjes:

Paashaas schilderen
Paashaas

Julia vond het erg leuk om te doen, verven is sowieso een van haar favoriete bezigheden, en ze begon meteen heel enthousiast aan haar kunstwerk. Guido was wat minder enthousiast en had het snel gezien.

Dit kuikentje hebben we gekleurd, stickers op geplakt en bestempeld. Daarna op een gezellig karton geplakt. Julia wilde voor het eerst niet het roze papier. Die moest Guido maar nemen zei ze (terwijl roze haar favoriete kleur is).

Kuiken tekenen
Kuiken kleuren

Hebben jullie nog leuke Paas knutsels gemaakt? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *