Kerstknutsels maken van ijsstokjes met peuters

door Linda

Nu kerst steeds dichterbij komt en we het huis helemaal in kerstsfeer aan het brengen zijn, wilden we graag wat extra kerst dingen knutselen! Nu vinden mijn kinderen (een peuter van 3 jaar en een kleuter van 5 jaar) het allebei super leuk om te knutselen dus dat is helemaal goed gekomen. We maakten dit keer kerstknutsels die je ook als kersthangers voor in de kerstboom zou kunnen gebruiken van ijsstokjes (ook wel knutselhoutjes). Je kunt met deze stokjes namelijk zoveel leuke dingen maken! Je kunt er ook een mooie kerstslinger van maken en deze voor het raam hangen. Dat staat ook super leuk!

Kerstbomen

Om een kerstboom te maken van ijsstokjes, heb je 4 ijsstokjes nodig. Met 3 stokjes maak je een driehoek en van de laatste breek je een uiteinde af. Dit laatste stukje gebruik je als stam van de kerstboom. Verf nu alle stokjes: groen voor de kerstboom en bruin voor de stam. Je kunt er voor kiezen om eerst de ijsstokjes aan elkaar te plakken met kinderlijm of je verft eerst de stokjes, laat ze drogen en plakt ze aan elkaar als ze droog zijn. Wij plakten zelf eerst de ijsstokjes aan elkaar en gingen daarna verven. Even laten drogen en dan kan de kerstboom versiert worden met lintjes, steentjes, knoopjes of pompons.

Kerststerren en sneeuwsterren

Kerststerren zijn zowel voor peuters als voor kleuters niet moeilijk om te maken. Hiervoor heb je 6 ijsstokjes nodig. Hiervan maak je 2 driehoeken die je op elkaar lijmt. Als de lijk droog is kun je aan de slag met verschillende kleuren (kinder)verf. Is de verf droog? Dan kunnen de peuters en kleuters aan de slag met het versieren van de kerststerren.

Sneeuwsterren maak je met 6 ijsstokjes die je in het midden aan elkaar lijmt. Pak nu de verf erbij en je kinderen kunnen de sneeuwsterren mooi verven. Is de verf nog iets nat en heb je toevallig glitters in huis? Strooi dan wat glitters over de sneeuwsterren. Maak je er meerdere, maak er dan een leuke slinger van met een mooi lint die je voor het raam hangt.

Kerstengel

Om een kerstengel van knutselhoutjes te maken heb je in totaal 4 ijsstokjes nodig. 3 ijsstokjes leg je naast elkaar, maar niet tegen elkaar aan. Dan plak je 1 stokje plakje in het midden op de andere 2 ijsstokjes. Heb je een pompon? Dan kun je die als hoofd gebruiken. Of je kunt natuurlijk een witte circkel uit papier knippen. Daarop kun je ogen tekenen en een mond. Voor de armen kun je 1 stokje door midden breken en op de engel plakken. Je peuter kan de kerstengel wit verven en versieren met glitters.

Rendier

Maak voor de basis van dit rendier een driehoek van knutselstokjes, maar deze laat je aan de bovenkant een stukje uit steken zodat je een gewei krijgt. Op de buitenste stokjes kun je 2 wiebeloogjes plakken. Als neusje kun je een rode pompon gebruiken, rode verf of rood knutselpapier. Bovenop de kop kun je een lintje of touwtje knopen zodat je peuter zijn rendier ook in de kerstboom kan hangen.

Sneeuwpop

De sneeuwpop maak je door een stuk of 8 ijsstokjes naast elkaar te leggen. Aan de achterkant kun je de ijsstokjes met elkaar verbinden door er een ijsstokje achter te plakken. Gebruik voor de rand van de hoed ook een ijsstokje die je over de lengte plakt. De hoed kan je peuter nu zwart verven, het gezicht kan nu wit geverfd worden. Plak nu 2 wiebelogen en een oranje neusje (van een stukje knutselpapier bijvoorbeeld) op het gezicht. Met zwarte verf kun je stippen als mond maken. Ook de hoek kan versierd worden met glitters, steentjes of pompons.

Sneeuwpop

Ga je ook deze kerstknutsels maken van ijsstokjes met je peuter(s)? Laat het me dan weten in een reactie onder dit blog of tag met op Instagram. Dat vind ik heel leuk om terug te zien! Heb je zin om nog meer te knutselen? Lees dan hier nog even verder of neem een kijkje op mijn Pinterest. Maak het kerstfeest compleet met deze lekkere kerstgerechten.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

1 comments

Astrid 19 december 2021 - 14:14

Dat wordt veel ijsjes eten in de zomer🥰😁. En de stokjes natuurijk bewaren! Leuke tips

Reply

Laat een reactie achter