Het is Kinderboekenweek!

door Linda

We zitten middenin de Kinderboekenweek van dit jaar met het thema ‘En toen?’. Het draait deze week dus om geschiedenis, want, boeken brengen geschiedenis weer tot leven. Je kunt je verbeelding de vrije loop laten door je te wanen in vroegere tijden. Ridders en jonkvrouwen, verhalen over de oudheid of oorlog. Julia heeft het op school vooral over de oudheid gehad en hoe het leven op aarde is gekomen. Vooral de dinosaurussen zijn het gesprek van de dag hier in huis en er komen regelmatig ‘echte’ dino imitaties langs. In dit blog lees je meer over de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweek 2020 thema

Zoals ik hiervoor al schreef neemt de Kinderboekenweek 2020 je mee in de geschiedenis met het thema ‘En toen?’ Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 30 september tot en met 11 oktober 2020.

Gratis kinderboekenweekgeschenk

Kinderboekenweekgeschenk

Koop je tijdens de Kinderboekenweek voor € 12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken dan krijg je gratis het kinderboekenweekgeschenk ‘De diamant van Banjarmasin’, geschreven door Arend van Dam.

Een stukje uit het boek:
Op de bijrijdersstoel in de vrachtwagen van zijn vader vraagt Arend op een dag: ‘Pa, wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan?’ In dit boek probeert de schrijver zestig jaar later antwoorden te vinden op die vragen. In acht verhalen schrijft hij zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk het eerst?

Schrijver Arend van Dam

Arend van Dam

Schrijver Arend van Dam is al ruim dertig jaar auteur en hij heeft inmiddels al meer dan honderd boeken geschreven!

Als geen ander verwoordt hij hedendaagse maatschappelijke thema’s door middel van spannende, leerzame verhalen voor kinderen. Met zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook zijn boek De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: een Vlag en Wimpel én een Zilveren Penseel voor de illustrator van dit boek, Anne Stalinski. Schrijver Arend van Dam heeft inmiddels al meer dan honderd boeken geschreven!

Prentenboek

Ook dit jaar is er een CPNB, ofwel de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Deze stichting wil iedereen zoveel mogelijk laten lezen. Ook kinderen.

Lees jij (prenten)boeken met je kinderen? Julia en Guido vinden het geweldig om regelmatig een boekje te lezen. Julia het liefst elke avond, maar ze pakken ook gerust zelf een boek en verzinnen er zelf een verhaal bij. Hartstikke leuk en goed voor ze natuurlijk. Hilarisch wat voor verhalen ze ervan maken, mooi die fantasie!

Heb je nog een tip welk boek of prentenboek die we echt moeten lezen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter