Favoriete kinderprogramma’s (0 – 4 jaar)

door Linda

We zijn nu natuurlijk veel thuis, maar er moet toch ook werk gedaan worden en wat dagelijkse klusjes, je kent het wel. En daarom gaat nu wat vaker de televisie of tablet aan. Ja ja, i know, het is niet de beste oplossing, maar je moet toch wat om even je handen vrij te hebben. Herkenbaar? Hieronder vind je onze top 10 favoriete kinderprogramma’s van Julia (3) en Guido (1, bijna 2) van dit moment.

Met stip op 1 staat: PAW Patrol!

PAW Patrol

PAW Patrol is een Canadese kinderserie die door Nickelodeon voor het eerst op 12 augustus 2013 uitgezonden. De serie gaat over een reddingsteam die uit acht heldhaftige puppy’s bestaat: Chase, Everest, Marshall, Rocky, Rubble, Tracker, Skye en Zuma. Zij beleven de spannendste avonturen met elkaar.
Hier een leuke kleurplaat van Rocky!

2. Duggee

Duggee

Duggee is een van oorsprong Britse animatieserie. Het gaat over een activiteitenclub voor kinderen: de Guppieclub. Een soort scouting waarbij Duggee de leiding is en de kinderen stickers kunnen verdienen wanneer ze een vaardigheid geleerd en onder de knie hebben.

3. Juf Roos

Juf Roos

Juf Roos is een kinderjuf die samen met Gijs avonturen beleefd en daarbij leuke, toepasselijke kinderliedjes zingt. Hele leuke en leerzame Youtube filmpjes. Ook voor de allekleinsten!

4. Bing

https://youtu.be/u1xoexVHTNc

Bing is een driejarige konijntje die samen met z’n vrienden Sula, Coco en Panda een leuke tijd beleeft. Ze ontdekken de gekste dingen. Bing weerspiegelt op een authentieke manier het leven van jonge peuters en kleuters door op een luidruchtige, vrolijke en soms chaotische manier de realiteit van die leeftijd weer te geven. Zoals alle jonge kinderen leert en ontwikkelt Bing zich super snel, maar kan hij hier en daar toch nog wel wat hulp van een volwassenen gebruiken.

5. Olly het kleine witte busje

Olly

Olly is een dapper wit busje dat samen met zijn beste vriend Stan allerlei spannende avonturen beleeft. Net zoals alle andere witte bussen die je ziet op de weg, doet ook Olly zijn best om boodschappen rond te brengen en mensen te helpen.

6. Maan en ik

Maan en ik

Maan en ik is een animatieserie over het magische popje Pepi Nana, dat een brief schrijft aan de maan en zo Maanbaby ontmoet. Vanaf dat moment komen alle popjes in het poppenhuis tot leven en beleven ze allerlei avonturen. Guido vind vooral meneer Ui erg leuk, want hij roept alleen maar: “Uien!”. Erg grappig!
Verder is het een rustige serie, dat komt vooral door de fijne rustige stem van zangeres Maan die alle verhaaltjes ingesproken heeft.

7. Teletubbies

Iedereen kent de Teletubbies! Misschien heb je het zelf vroeger ook wel gekeken. Neem aan dat ik ze verder niet hoef te omschrijven. In elke aflevering zit in ieder geval veel dat baby’s aanspreekt. Duidelijke, grote vormen. Veel herhaling: in beweging en geluid. En het gaat heel traag. Zo kunnen de kleintjes het goed in zich opnemen.

8. Dinotrux (Julia)

Dinotrux

Vooral Julia is gek van Dinotrux. Deze animatieserie speelt zich af in een prehistorische wereld. De Dinotrux zijn hybride wezens die half dinosaurus en half truck zijn. Zij bundelen samen hun krachten met de Reptools (reptielen die ook werktuigen zijn) om een grotere en betere wereld te bouwen. Ty Rux, is een grote Tyronnosaurus Trux, en zijn beste vriend Revvit, een vlijmscherpe Reptool. Andere Dinotrux zijn Dozer, Garby, Ton-Ton en Skya.

9. Noddy

Noddy is een animatieserie over een houten speelgoed jongen die samen met zijn hond Bumpy allerlei raadsels oplost in Speelgoedland. Een aflevering duurt niet zo lang en de kinderen leren hoe ze simpele problemen kunnen oplossen. Zeker een aanrader, voor elke leeftijd.

10. Booba

Booba

De wereld is een groot mysterie voor de kleine Booba, een klein wit monstertje. Hij is nieuwsgierig naar alle bijzondere dingen om hem heen en beleeft avonturen in zijn dagelijkse omgeving. Een aflevering duurt rond de 4 minuten. Vooral Guido kan helemaal dubbel liggen om dit kleine mannetje.

Ben je benieuwd naar 15 leerzame kinderseries op Netflix? Lees dan nog even verder op Cheryl haar blog.
Welke televisieprogramma’s zijn bij jouw kinderen favoriet? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter