Een spaarrekening openen voor je kinderen

door Linda

Wanneer je zwanger bent, denk je er misschien nog niet aan. Toch is het goed om dan alvast na te denken over de toekomst van je kind. Dus als je een spaarrekening wilt openen voor je kinderen, kun je er voor kiezen om er een te openen bij je eigen bank, maar je kunt ook voor een andere bank of spaarvorm kiezen. En hoeveel ga je dan sparen voor je kind? In dit blogartikel kun je lezen hoe wij het aangepakt hebben en geef ik je graag wat meer informatie. Lees je mee?

Sparen voor kinderen

Centjes sparen: al draait het leven niet alleen om geld, toch is het goed om voorbereid te zijn op de toekomst. Onze kinderen hebben allebei een spaarpot op hun kamer. Deze kregen ze toen wij voor hen een spaarrekening openden. Julia en Guido vinden het allebei geweldig als ze centjes in de spaarpot mogen doen. Zo proberen we ze op een leuke manier kennis te laten maken met sparen en geld.

Spaarpot voor je kind

Welke spaarrekening kies je?

Wanneer je als ouder op zoek gaat naar een geschikte bank om te gaan sparen voor je kind, kun je natuurlijk kiezen voor een hoge spaarrente. Op dit moment krijg je de hoogste rente bij DELA, 2% of je kunt voor ASN Jeugdsparen gaan, daar krijg je 0,40% spaarrente. Vaak geldt bij een spaarrekening met een hogere rente wel dat je minder flexibiliteit krijgt voor het tussentijds opnemen en storten van geld.

Wil je niet tussentijds aan het spaargeld komen dan zou je kunnen kiezen voor een spaardeposito. Hierbij zet je elk jaar een bedrag vast op een nieuw, langlopend spaardeposito. Het geld in de deposito kan dan vrijkomen op of rond de 18e verjaardag van je kind.

Hoeveel spaar je voor je kind?

Je kunt natuurlijk zoveel sparen als je wilt. Maar wil je met de spaarrekening de studie van je kind gaan betalen of ook het rijbewijs en misschien nog de eerste periode dat ze op kamers gaan? Om de volledige studie van je kind te betalen, moet je vanaf de geboorte van je baby tussen de € 26,- en € 68,- per maand sparen. Dan kom je uit op een bedrag tussen de € 5.616 en € 14.688. Dat zou voldoende moeten zijn voor de studie van je kind.

Zelf sparen wij voor allebei onze kinderen maandelijks automatisch € 25,- per maand. Ik spaar voor Guido op een Regenboogrekening van de Rabobank en Bas spaart voor Julia op een spaarrekening bij de ING. Doordat we automatisch sparen hoeven we er verder niet naar om te kijken (tip!). Ook het geld dat ze extra krijgen voor bijvoorbeeld hun verjaardag of rapport storten we op hun rekening. Dit geld gaan we gebruiken voor hun studie. Wat er dan eventueel nog over blijft kunnen ze gebruiken voor hun rijbewijs.

Sparen

Ik hoop dat ik je op weg heb kunnen helpen met de keuzes die je kunt maken wanneer je een spaarrekening gaat openen voor je kinderen. Ben jij je nog aan het oriënteren of heb je al een spaarrekening voor je kind? Laat me weten in een reactie onder het blog!

Heb je zin om nog meer te lezen, kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

Dit artikel is gesponsord

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter