De blije doos: wordt je daar écht blij van?

door Linda

Van alle zwangerschapsdozen die er gratis aan te vragen zijn, is de blije doos denk ik wel de bekendste. En dat is niet zo gek want deze zwangerschapsbox wordt al 48 jaar aan zwangere vrouwen gegeven en er zijn er al zo’n 6 miljoen (!) wegegeven! De blije doos wordt je als zwangere aangeboden door WIJ en wordt mede mogelijk gemaakt door Prénatal. Wat er in de blije doos zit en of je daar echt blij van wordt, lees je in dit blog!

Hoe het begon

De blije doos werd in 1974 bedacht op de marketingafdeling van Prénatal. De activiteiten rond deze zwangerschapsbox zijn uitgegroeid tot het bedrijf WIJ Special Media dat nog steeds de blije doos aanbiedt. Toentertijd konden zwangere vrouwen zich aanmelden voor de gratis zwangerschapsbox door een bon in te vullen die in tijdschriften zoals Libellen en Margriet zaten. Het is wel altijd al zo geweest dat je de blije doos op kunt halen bij een prenatal winkel.

Wat zit er in de blije doos?

Wanneer je de blije doos ophaalt bij de prenatal, valt de vrolijkheid van deze doos gelijk op! Het ontvangen is dus eigenlijk al een feestje. Daarnaast voelt de doos best zwaar, dat is ook een goed teken (je bent een echt Nederlander of niet..). Het is een stevige doos die je makkelijk mee naar huis kunt nemen. Er staan allemaal vrolijke stippen en een Nijntje op. Je zou deze zwangerschapsbox best kunnen hergebruiken of zelfs decoratief in de babykamer kunnen zetten.

Maak je de doos open, dan valt het gelijk op dat deze lekker vol zit. Er zitten verschillende producten in, maar ook wat informatieve folders. De volgende artikelen zitten er in 2022 in de blije doos:

  • Een groene, velours rammellaar met Nijntje van het merk Tiamo
  • Bon Bébé fruithapje (te gebruiken vanaf 4+ maanden)
  • Samples maandverband van Always (moet je waarschijnlijk nog niet aan denken, maar fijn om in huis te hebben)
  • Babysokjes van Prénatal
  • Sample badolie van Inoli skin care
  • Sudocrem voor rode billen en huiduitslag (een van mijn favoriete billencremes voor baby’s en kinderen!)
  • Avent flesje
  • Dettol handgel
  • Bavaria 0.0 bier (bijzonder..)
  • Pak van 22 luiers van Pampers, maat 1

Wat vind ik van de inhoud van de blije doos?

Iedere zwangere vrouw zou heel blij worden van deze doos, dus de blije doos doet zijn naam eer aan. Er zitten zoveel producten in, maar deze zijn ook allemaal heel nuttig (op het Bavaria bier na dan..). Er zitten geen producten in die je niet zult gaan gebruiken. En waar er maar 1 Pampers luier maat 1 in de zwangerschapsbox van Ouders zat, zit in de blije doos een heel pak met 22 luiers! Het fruithapje is nog goed tot eind 2023 dus die kun je ook nog gebruiken wanneer je baby 4 maanden is. De Dettol handgel is trouwens heel fijn om naast je verschoonkussen te zetten. Zo heb kun je voor of na het verschonen van je baby snel even je handen schoonmaken zonder dat je helemaal je handen moet wassen. Ik vond het in ieder geval ideaal!

Waar kun je de blije doos ophalen?

Je kunt de blije doos ophalen bij een Prenatal winkel bij jou in de buurt. Hiervoor moet je je wel eerst even online aanmelden. Je ontvangt dan vanzelf een uitnodiging om de zwangerschapsbox op te komen halen in de winkel. Je ontvangt naast de blije doos ook 4x per jaar het magazine WIJ tot je kind 1 jaar is.

Heb jij de blije doos al eens aangevraagd, of wil je hem aan gaan vragen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog. Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter