Chocolade broodjes van bladerdeeg

door Linda

Ik had zin om lekkere chocolade broodjes van bladerdeeg te gaan maken, van die lekkere pain au chocolate. Deze broodjes zijn super makkelijk te maken, ze zijn snel klaar en je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. Wat wil je nog meer? Ideaal wanneer je onverwachts visite krijgt, voor de (paas) lunch of gewoon als zin hebt in wat lekkers. Heb je ook trek gekregen? Ga dan snel aan de slag!

Wat hebben we nodig?

Voor 4 chocolade broodjes heb je nodig:
– 4 plakjes bladerdeeg,
– Chocoladereep van 100 gram (per broodje 2 dunne reepjes chocolade van 25 gram melk of puur)
– 1 ei

Benodigdheden chocolade broodjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze los van elkaar even ontdooien. Laat ze niet te lang liggen want het deeg mag niet te slap worden.
  3. Snijd ondertussen de reep chocolade in de lengte zodat je allemaal dunne reepjes krijgt.
  4. Leg een reepje chocolade ongeveer een centimeter van de rand en rol hem om in de bladerdeeg. Leg nu het volgende stukje op het bladerdeeg en rol verder. Vouw de open kanten niet dicht!
  5. Bestrijk nu de broodjes met een klein beetje ei voor een mooie bruine kleur en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de broodjes in ongeveer 15 tot 20 minuten bakken.
  6. Wanneer ze lichtbruin zijn kun je ze uit de oven halen. Laat ze nog even 20 tot 30 minuten afkoelen.

Klaar!

Zien deze chocolade broodjes er niet heerlijk uit? Eet smakelijk!

Pain au chocolate


Zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten!

Ga je deze lekkere chocolade broodjes van bladerdeeg ook maken? Misschien voor Valentijn? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder! Of tag me op Instagram!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Haits 21 september 2022 - 11:54

Lekker en bij mij worden de kaasbroodjes wel groter dan de chocolade broodjes in de oven.
Wel erg lekker. Met chocoladepasta of hagelslag kan het ook! Nu niet dicht gevouwen, dus ben benieuwd

Reply

Laat een reactie achter