Cadeau ideeën baby 0-1 jaar

door Linda

Soms als ik een kinderverjaardag heb, moet ik even goed nadenken wat een leuk cadeautje is voor de leeftijd van het kind. Nu ik zelf ervaring heb met cadeautjes in de leeftijden 0 – 3, kan ik voor deze leeftijden wat leuke cadeau ideeën met je delen. Misschien heb je hier wat aan als je ook inspiratie nodig hebt. Hieronder vind je een lijstje met ideeën voor een cadeau(tje) voor een baby tussen de 0 en 1 jaar.

1. Bal

Bal

Spelen met een bal is altijd leuk! Het is simpel maar geweldig speelgoed. Goed voor de ontwikkeling en staat garant voor een grote glimlach!

2. Knuffel

Knuffel

Julia en Guido hebben allebei een super zachte knuffel van Happy Horse die hun beste vriendje is. Julia heeft een groen konijn en Guido heeft een bruine aap. Ze gaan overal mee naartoe (vandaar dat we er van elk 2 hebben, handig als de ene zoek is: tippie!).

3. Bijtspeelgoed

Bijtspeelgoed

In mijn artikel over fijne kraamcadeautjes kwam Sophie ook al even voorbij. Dit bijtspeelgoed is een heel fijn cadeau. Het doorkomen van de tandjes doet pijn en door de druk van bijvoorbeeld een bijtring kan de pijn wat worden verzacht.

4. Hydrofiele luiers

Hydrofiele doeken

Hydrofiele wat? Hydrofiele luiers zijn fijne doeken die extra zacht zijn voor de babyhuid. Ze zijn te gebruiken als handdoek, spuugdoek, inbakerdoek, enz.. En ze zijn er in heel veel verschillende printjes en in verschillende maten.

5. Douchehandschoen

Baby Shower Glove

De Baby Shower Glove is een soort lange washand waarmee je meer grip hebt op de baby tijdens het douchen of badderen (ik wist ook niet dat baby’s zo snel uit je handen glijden!). Je hebt ze in verschillende kleuren en dieren.

6. Rammelspeelgoed

Rammelspeelgoed

Een rammelspeelgoed waar geluid mee gemaakt kan worden is heel spannend om te ontdekken. Deze ‘giraf’ hebben we zelf ook. Aan de giraf is veel te ontdekken, verschillende stukjes stof, kralen met verschillende structuren, een van de poten is een spiegeltje, een andere poot is gevuld met kraakspul. Onder andere goed voor de fijne motoriek.

7. Zacht boekje

Zacht boekje

Een zacht boekje in fijn speelgoed voor in de box. Liefst ook met van dat kraakspul in een van de bladzijden zodat het lekker geluid kan maken.
Speelgoed met zo’n clip (zie de voetjes van het kindje op de foto), is ook heel leuk om aan de kinderwagen te hangen.

8. Rammelaar

Rammelaar

Een rammelaar is fijn speelgoed om in de box te hebben liggen. Met deze rammelaar kan geknuffeld, op gesabbeld en geluid mee gemaakt worden.

9. Kleding

Baby kleding

In de leeftijd van 0 tot 1 jaar kun je prima kleding cadeau geven. Heel fijn voor de ouders ook, ze groeien snel, en schone kleren kun je niet genoeg hebben dus extra kleding is altijd fijn!

10. Speelkleed

Speelkleed

Een speelkleed is heel leerzaam en leuk! Ze zijn er in verschillende soorten en maten en in verschillende prijsklassen.

11. Gepersonaliseerde cadeaus

Gepersonaliseerde speen

Gepersonaliseerde cadeautjes zijn ook heel leuk om te geven. Neem nu een gepersonaliseerde speen of speenkoord met de naam van je kindje erop. Hoe zoet! En ook handig trouwens wanneer je kindje naar de opvang gaat!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze cadeau ideeën voor een baby. Heb je zelf een leuk of creatief cadeau gegeven? Of heb je een leuk idee? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter