Bumba: Zoek en leer boek review

door Linda

Dit keer eens een kinderboek dat een review verdient. Het Bumba Zoek en leer boek kreeg Guido voor zijn derde verjaardag cadeau van zijn tante. Ik had dit kartonnenboek in mijn zoektocht naar een leuk cadeautje op zijn lijstje gezet. Niet gedacht dat het een groot boek zou zijn. In dit blog kun je lezen wat Guido van het boek vond.

Bumba

Iedereen kent Bumba wel, dat vrolijke clowntje uit het circus dat samen met zijn vriendjes korte avonturen beleeft. Deze clown is vooral heel populair bij peuters en kleuters omdat de avoturen die Bumba beleeft voor hen heel herkenbaar zijn.

Bumba komt oorspronkelijk uit belgië en is bedacht door Jan Maillard, geproduceerd door Studio 100. Je kunt de avonturen van Bumba vinden op Ketnet en Z@ppelin. Eén aflevering duurt ongeveer 4 minuten.

Bumba zoek en leer

Het boek Bumba Zoek en leer is een groot kartonnen boek van 360 x 284 x 17 mm. Het heeft 6 verschillende zoekplaatjes met daar omheen voorwerpen die je peuter of kleuter zelf kan gaan zoeken op het plaatje. Door op zoek te gaan naar de verschillende voorwerpen leren kinderen weer nieuwe woordjes.

Wat vond ik ervan?

Toen Guido het boek voor zijn verjaardag kreeg, was hij helemaal blij! Zo’n groot cadeau en dan ook nog van Bumba en ook nog leuke zoekplaatjes. Kortom, het was een schot in de roos. Achter de flapjes zitten nog meer dingen of dieren verstopt en hij is daar gek op! Nieuwe dingen ontdekken, nieuwe woordjes leren en nieuwe situaties leren kennen. Het boek is kleurrijk, er staan genoeg dingen, mensen en dieren op afgebeeld zodat er genoeg te vinden valt, maar het niet te druk is. Guido wil elke avond wel een zoekplaatje doen, ook al heeft hij alle plaatjes nu wel al een paar keer gedaan. Het blijft leuk!
Samen met Julia heeft hij ook een spelletje gemaakt van het zoeken van de voorwerpen die om de plaatjes heen staan. Julia moet de voorwerpen zoeken die op de ene bladzijde staan en Guido die op de andere bladzijde staan. Wie het eerst alles gevonden heeft, heeft gewonnen. Dit Bumba zoekboek is een echte aanrader wanneer je een leuk cadeau zoekt voor een peuter!

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een peuter? Dan hoop ik dat ik je met deze Bumba: Zoek en leer boek review op weg heb kunnen helpen. Kende jij dit boek al? Wat vind jij er van? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Voor nog meer cadeautips voor peuters en kleuters kun je hier verder lezen.

Liefs,
Linda

In deze blogpost staan affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden.

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter