Bakken en recepten

Arretjescake bakken zónder oven!

Arretjescake was vooral vroeger erg populair, maar ik hoor mensen steeds vaker zeggen dat ze het ook gemaakt hebben. Het is weer hartstikke hip dus! Daarom deel ik graag het recept met jullie. Voor dit recept heb je geen oven nodig, wel wat engelengeduld want je moet het goed koelen. Tijd om aan de slag te gaan!

Wat hebben we nodig?

Voor het maken van deze typisch Hollandse arretjescake heb je nodig:
– 200 gram witte basterdsuiker
– 50 gram cacaopoeder
– 225 gram biscuits
– 250 gram gesmolten boter
– 2 eieren

Aan de slag!

1. Doe de eieren in een kom samen met de basterdsuiker en mix dit met een mixer 2 minuutjes. Zeef de cacao er overheen.
2. Giet kleine beetjes gesmolten boter erbij en mix het er doorheen. Kruimel de koekjes, wat grovere en wat fijnere kruimels/stukjes. Schep de stukjes koek door het mengsel.
3. Bekleed de cakevorm met folie. Doe het mengsel hierin en druk het in even goed aan. Zet de arretjescake minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.

Klaar!

Heb je trek gekregen in deze lekkere arretjescake en ga je met dit recept aan de slag? Laat het me weten in een reactie onder het blog hoe het ging en wat je ervan vond. Of maak een mooie foto en plaats deze op Instagram, tag me! Vind ik ook leuk!

Zin om nog meer lekkere dingen te maken? Kijk dan ook bij mijn andere recepten!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *