4 tips voor het makkelijk vinden van een oppas

door Linda

Nu we met z’n allen meer thuis zijn kan het handig zijn om een oppas of nanny in huis te hebben. Zo kun je wel aan werken toe komen en de oppas kan de kinderen verzorgen en ondersteunen bij schoolwerk. In dit blog lees je 4 tips over hoe je makkelijk een oppas kunt vinden. Lees je mee?

1. Supermarkt

Begin bij het begin en houd je oren en ogen open wanneer je in je dorp of stad bijvoorbeeld boodschappen doet. In supermarkten heb je nog steeds van die ‘ouderwetse’ prikborden waar men een boodschap op kan hangen. Hier hangen ook wel eens berichten tussen van mensen die willen oppassen. Nodig deze mensen eens uit voor een online gesprek en kijk of je een klik met ze hebt, voordat je ze bij je thuis laat komen om op te passen. Natuurlijk moet diegene alleen komen oppassen wanneer hij / zij geen Corona klachten heeft.

Voorlezen door de oppas

2. Oppas in de wijk

Misschien heb je iemand in je wijk wonen met tieners of kinderen die al studeren. Je zou eens kunnen vragen of zij eens op zouden willen passen. Vaak sparen ze wel ergens voor en kunnen ze een zakcentje wel gebruiken. Zeker studenten kunnen wel wat extra’s gebruiken. Daarnaast is het vaak een bekend gezicht, fijn voor als je je kind bij hem of haar achter laat. Natuurlijk kun je de tiener of student ook van te voren even langs laten komen zodat hij of zij kennis kan maken met degene die komt oppassen.

3. Familie

Je kunt binnen je familie eens laten vallen dat je een oppas nodig hebt. Misschien is er wel iemand die even op jouw kind wil passen of een neefje of nichtje die wel voor je op wil passen. Dat zou natuurlijk het fijnst zijn. Jij en je kind kennen deze persoon al dus je weet al wat je aan diegene hebt.

Oppas

4. Online

Heb je nu niemand in de buurt wonen die kan oppassen en zijn er geen berichten in de supermarkt van iemand die zich aanbiedt, dan kun je altijd nog online zoeken. Een fijne site waar je een oppas bij je in de buurt kunt vinden is bijvoorbeeld Babysits.nl, hier kun je binnen je woonplaats zoeken naar een leuke en goede oppas. Heb je geen zin om zelf te zoeken? Dan kun je op sites zoals Oppasland.nl zelf een berichtje plaatsen zodat mensen die zelf oppaswerk zoeken, kunnen reageren op jouw oproepje. En bij deoppaslijn.nl vind je alle oppassen bij jou in de buurt én kun je zelf een berichtje achter laten wie je bent en wie je zoekt. Dat is helemaal makkelijk!

Met deze 4 tips kun je vast een goede en leuke oppas vinden. Heb jij nog tips die er niet tussen staan? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Follow my blog with Bloglovin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter