Een snel appeltaartje van bladerdeeg

door Linda

Heb je ook zo’n zin in een lekker appeltaartje maar wil je niet te lang in de keuken staan? Maak dan deze snelle versie van bladerdeeg. Hoe je dat precies doet lees je in dit blog. Wil je iemand echt in het zonnetje zetten? Ik heb dit appeltaartje in een bakvorm in de vorm van een hart gemaakt. Ziet het er niet lekker uit? En die geur…!

Wat hebben we nodig?

Voor dit appeltaartje van bladerdeeg heb je nodig:
– Bakvorm in de vorm van een hart (ik gebruikte er één van 12 cm, geschikt voor 2 personen of iemand met heel veel trek ;-))
– 3 plakken bladerdeeg
– 1 appel
– 1 eetlepel kaneel
– 1,5 eetlepel suiker
– Beetje boter om de bakvorm mee in te vetten

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en haal 3 vellen bladerdeeg uit de vriezer om te laten ontdooien.
  2. Schil ondertussen de appeltjes, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kommetje.
  3. Nu kunnen de suiker en kaneel bij de stukjes appel in de kom en meng deze goed door elkaar zodat er op elk stukje appel wat kaneel en suiker zit.
  4. Vet nu de bakvorm in met wat boter.
  5. Een vel bladerdeeg kun je nu op de bodem leggen, van het andere vel kun je de randen snijden zodat deze ook helemaal met bladerdeeg bedekt zijn.
  6. Vul de bakvorm nu met de appeltjes. Het vel bladerdeeg dat nog over is kun je in stroken snijden en over de appeltjes heen leggen van de ene naar de andere kant.
  7. Nu kan het taartje voor ongeveer 30 minuten in de oven (hetelucht).
  8. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen als deze uit de oven komt.

Klaar!

Heb je tijdens het bakken die heerlijke appeltaart geur geroken? Oooh heerlijk zeg! Als de taart is afgekoeld (een beetje warm is natuurlijk wel lekker) kun je hem natuurlijk zelf opeten of delen met je lief. Neem ook eens een stukje met een lekker bolletje vanille ijs.. Jammie!

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten! En tag me vooral op Instagram als je dit lekkere én snelle appelaartje van bladerdeeg gebakken hebt!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter