Zorg voor jezelf met de basische crème en badzout van Alka

door Linda

Yes! We mochten voor Alka weer wat producten testen. Dit keer de Alka Crème en Alka Bad. De Alka crème is een fijne crème die zorgt voor een basische huidverzorging (met een pH-waarde van 8,2). Alka Bad is een basisch badzout met een pH-waarde van 8,5. Ik ontving deze in een handige reisverpakking, waardoor ik 5 zakjes had om uit te proberen. Wat ik van deze producten vond lees je in dit blog.

Alka Bad en Alka Crème
Alka Bad en Alka Crème

Alka crème

Ingrediënten: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil, Alcohol, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Isoamyl Laurate, Myristyl Myristate, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetearyl Glucoside, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Squalane, Parfum, Disodium Hydrogen Phosphate Dihydrate,Tocopheryl Acetate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Isoamyl Cocoate, Caprylyl Glycol, Sodium Phytate, Sodium Dihydrogen Phosphate Dihydrate, Caprylhydroxamic Acid, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Ubiquinone.

Alka Crème

Zoals ik in de inleiding al schreef, ondersteunt de Alka Crème met een basische pH-waarde van 8,2, een gezonde zuurgraad van de huid door zure afvalstoffen te neutraliseren. Door de unieke basische formule en de rijke selectie natuurlijke oliën is Alka® Crème veelzijdig in gebruik en een uitkomst voor veel huidcondities en huidtypes.

Alka crème met fijn pompje

Je kunt de crème gebruiken wanneer je een plekje op je huid hebt zoals een insectenbeek, schaafwondje of bij een recent litteken. Nieuwe huidcellen groeien het snelst bij een basische waarde tussen de pH 7,6 en pH 8,2. Daarom kun je deze crème fijn gebruiken. Hij is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de babyhuid. Dus heb je een rode of geïrriteerde huid, dan kun je de Alka Crème twee keer per dag smeren. Hij is verkrijgbaar in luchtdichte tubes van 50 en 150 ml.

Lees ook: Review: de basische deo van Alka

Alka Crème is vrij van:
– Dierlijke producten
– Aluminium en parabenen
– Conserveringsmiddelen
– Kleurstoffen
– Siliconen
– Minerale oliën

Doosje met Alka Badzout
Voorkant van het doosje Alka Bad

Alka Bad

Ingrediënten: Maris Sal, Himalayazout, Natriumbicarbonaat, Natriumcarbonaat, Kaliumcarbonaat, Calciumcarbonaat, Magnesiumsulfaat, Agaat, Amazoniet, Barnsteen, Bergkristal, Carneool, Chalcedoon, Chiastoliet, Citrien, Chyrsopraas, Rozekwarts, Turkoois en Smaragd.

Door Alka Bad in je badwater te doen, krijgt het water een basische waarde van ca. pH 8,5. Hierdoor worden de zure afvalstoffen die zich in het lichaam bevinden, afgevoerd. De zure afvalstoffen op de huid worden geneutraliseerd door het basische badwater. Het badzout bestaat ook uit 12 soorten, zeer fijn gemalen, edelstenen en andere essentiële mineralen en sporenelementen die via de huid worden opgenomen. De huid wordt diep gereinigd en kan weer ademen!

Inhoud zakje Alka Bad
Inhoud Alka badzout reiszakje

Heb je net zoals ik geen bad, maak dan een hand- of voetbad. Na het bad kun je je handen, voeten of lichaam lekker insmeren met de Alka crème.

Het badzout is te krijgen in een pot van 600 en 1200 gram. Ook is er een XXL Voordeelpot van 2400 gram en is er een reisverpakking (deze heb ik gekregen om te testen) met 5 doseerzakjes van in totaal 250 gram.

Achterkant doosje Alka Bad
Achterkant doosje Alka Bad
HoeveelheidHoeveel baden mogelijk
600 g±12 ligbaden of ±72 hand- of voetbaden
1200 g±24 ligbaden of ±144 hand- of voetbaden
XL Voordeelverpakking±48 ligbaden of ±288 hand- of voetbaden
Reisverpakking±5 ligbaden of ±30 hand- of voetbaden

Alka Bad is vrij van:
– Dierlijke producten
– Kunstmatige geur- en kleurstoffen
– Aluminium en parabenen
– Conserveringsmiddelen
– Kleurstoffen
– Siliconen
– Minerale oliën

Ik neem een handbad met Alka badzout
Ik probeer Alka Bad voor mijn handen

Mijn ervaring met de Alka crème en Bad

Ik werk elke dag met mijn handen dus ze hebben heel wat te verduren. Daarom probeer ik ze wel zo goed mogelijk te verzorgen. Vooral in de winter heb ik droge handen en zorg ik voor een betere handverzorging. Toen ik het zakje met Alka badzout open maakte, zag ik de verschillende steentjes in het badzout en was benieuwd of deze ook op zouden lossen in het bad. Eerst deed ik 3 theelepels badzout in het bakje en daarna deed ik het warme water erbij. Na het even goed geroerd te hebben, was inderdaad alles opgelost en kon ik van een fijn handbad genieten. Ik merkte direct dat mijn huid zachter werd. Maar toen ik klaar was met het bad, leken mijn handen wel wat droog. Tijd voor de crème!

De Alka crème is een fijne crème die snel intrekt en je handen (of andere delen van je lichaam) voedt. Het pompje is fijn en hygiënisch, want zo hoef je niet met je vingers door de crème heen voor het aan te brengen op je huid. De Alka crème is ideaal om te gebruiken in combinatie met het badzout.

Lees ook: Review: Alka Fruit Thee

Waar zijn deze basische producten te koop?

Wil je deze Alka producten ook eens proberen, dan kun je ze kopen bij de vakdrogist, gezondheidswinkel, reformwinkel en natuurlijk online bij Alka zelf.

Ik hoop dat je iets aan deze review over de Alka crème en Alka Bad hebt, mocht je deze ook willen proberen. Heb je zin om nog meer reviews over verzorging te lezen? Dan kun je hier nog meer artikelen vinden.

Liefs,
Linda

De producten in deze review heb ik gekregen. Dit beïnvloed mijn mening niet!

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

5 comments

Tessa 2 september 2022 - 13:43

Alka heeft erg fijne producten. Ik vind hun deo erg fijn

Reply
Frederique 2 september 2022 - 13:12

Wat een goede idee om het badzout te gebruiken voor een hand of voetbad als je geen echt bad in huis hebt.

Reply
Linda schrijft 't op 1 september 2022 - 18:04

Dat klinkt als een fijn product. Ik heb een bad in huis en in combinatie met badzout lijkt het me heerlijk

Reply
Nicole Orriëns 1 september 2022 - 14:45

Een bad heb ik niet maar die creme klinkt geweldig! Die wil ik zeker een keer gaan proberen nu.

Reply
Claire 1 september 2022 - 13:35

Wat een fijne review! Ik heb het merk regelmatig voorbij zien komen maar nog niet eerder uitgetest. Zo te lezen is het hoog tijd daarvoor 😊

Reply

Laat een reactie achter