Yes! Julia is zindelijk!

door Linda

Julia is helemaal zindelijk! Wat een feest! Wat is ze er trots op en ze voelt zich al heel groot. Zo mooi om te zien! Dat ze van de gastouder een echt Plasdiploma kreeg toen ze alles op de wc deed, was voor haar de kers op de taart. Mijn meisje wordt groot!

Afgelopen zomer werd Julia 3 jaar en langzaam proberen we haar voor te bereiden op de basisschool. En daar hoort ook het gaan naar het toilet bij. Ze wil maar wat graag naar school dus haar motivatie om straks, net als alle andere kinderen, zichzelf te kunnen redden was heel groot.

Plasdiploma
Julia haar plasdiploma

Ik kocht een mooi simpel potje en een knalroze toiletverkleiner en zette deze in het toilet om haar alvast aan het idee te laten wennen. We hebben hier totaal geen druk achter gezet en probeerden haar vooral te motiveren. Telkens als ze zei dat ze moest plassen of als ze zich in haar favoriete hoekje terug trok, vroegen we haar of ze niet op het potje wilde. Ze vond het volgens mij ook wel een beetje spannend allemaal en wilde soms ook graag dat het potje even in de huiskamer stond als ze moest plassen. Langzaam aan is het potje steeds vaker in de wc blijven staan en ging ze ook het toilet zelf gebruiken.

Ik geloof erin dat, juist door het motiveren en geen druk zetten, ze zo snel zindelijk is geworden. Deze manier paste bij haar, op haar eigen tempo, gemotiveerd én zelfverzekerd. Ze draagt nu ook ’s nachts geen luier meer en ze heeft geen ongelukjes. Heerlijk, voor haar én voor ons!

Hoe hebben jullie zindelijkheid aangepakt? Laat het me weten in de reacties!

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter