Weltrusten allemaal!

door Linda

Slapen, heerlijk! Vind ik dan. De kinderen denken er soms anders over, vooral ’s middags is het de laatste tijd best een opgave. Maar ’s avonds gaat het prima. Moe van een drukke dag springen we dan meestal nog even onder de douche zodat de kinderen relaxed en lekker fris naar bed gaan.

Het einde van de dag is soms wel iets waar ik naar uit kan kijken. Vooral na een drukke dag zoals de woensdag. ’s Ochtends racen we naar het zwembad voor de zwemles van Julia, daarna kunnen ze nog even buiten spelen voordat we gaan lunchen. Na de lunch leg ik Guido op bed (hij heeft de laatste tijd wel moeite om in slaap te komen dus dat duurt wat langer). En gaat Julia als ze klaar is rustig op de bank bij me zitten, of ze gaat zelf spelen.

Julia speelt aan tafel

In een eerdere plog had ik geschreven dat Julia tegenwoordig haar middagslaapje overslaat. Maar eigenlijk is de dag nog net wat te lang voor haar dus probeer ik haar tijdens Guido zijn slaapje zo rustig mogelijk te houden zodat ze wel wat uitrust en de rest van de middag en avond nog aan kan. Soms lukt dat wel, maar soms ook niet. Dan is de dag best lang voor haar (en ook voor mij). Dan kan ik er extra van genieten als ze ’s avonds op bed liggen. Moe en voldaan. Heerlijk.

Na het avondeten kunnen de kinderen meestal nog heel even spelen. We eten namelijk tussen 17.30 en 18 uur. We zijn dan rond 18.30 uur klaar met eten, heel even spelen en dan pakken ze hun knuffels bij elkaar en gaan we naar boven.

Meestal maak ik beneden Guido zijn papje klaar, ruim de tafel af en ruim nog wat op (of moet nog op zoek naar een kwijtgeraakte knuffel). Bas gaat dan met de kinderen mee naar boven om te douchen. We hebben een mooie inloopdouche waar we met z’n allen prima onder passen. De kinderen spelen dan graag op de grond met wat badspeelgoed. Daar kunnen ze zich nog steeds prima mee vermaken.

Guido is vaak het meest moe en komt, zodra ik de douche binnen loop, al naar me toe gelopen om af te drogen. Hij klimt zelf op de wc zodat ik niet hoef te bukken om hem af te drogen (Tip!). We geven papa en Julia een kus en gaan op zijn kamer aankleden. Slaapzakje aan, knuffel in de hand, papfles in de andere hand gaan we lekker schommelen in de schommelstoel. Op de achtergrond heb ik dan al het liedje van zijn babyfoon aangezet. Zodra hij zijn flesje op heeft en hij aangeeft dat hij zijn bed in wil, stop ik hem lekker in in zijn ledikantje. En zeg hem weltrusten.
Het zal niet zo lang meer duren tot hij in een peuterbed gaat slapen..

Julia en Guido samen op de bank

Ondertussen zijn Julia en papa ook klaar met douchen en hij brengt haar dan vaak naar bed. Wanneer ik haar naar bed breng lees ik vaak ook nog even een boekje voor. Rupsje Nooit Genoeg is op dit moment favoriet. Ze probeert hem vaak uit haar hoofd voor te lezen aan mij. Mooi hoe ze dat bijna woord voor woord na kan vertellen. Na het verhaaltje gaat ze lekker in bed liggen en geven we elkaar kusjes. We zeggen weltrusten en ik doe de deur dicht. Einde van een drukke, altijd gezellige, vermoeiende dag.

Hebben jullie een avondritueel? Hoe verloopt deze bij jullie? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter