Weekplog: We vieren Sinterklaas en zetten de kerstboom op!

door Linda

Afgelopen weekend vierden we Sinterklaas en deze week ging de kerstboom erin. Julia wilde heel graag helpen versieren dus dat hebben we samen gedaan. Verder in deze weekplog gaat Guido weer naar overlevingszwemmen. Hoe zou het dit keer gaan? Kijk je mee?

Zaterdag

We keken ’s ochtends even samen een filmpje. Julia had gisteren Sinterklaasfeest op haar school en was er nog helemaal vol van. ’s Middags na haar zwemles vierden we pakjesavond met mijn ouders. We hadden geregeld dat de overbuurvrouw de pakjes voor de deur zou zetten en op de deur zou kloppen. Wat vonden de kinderen het mooi! We keken nog even goed de straat in of we de piet nog zagen en namen daarna de 2 volle zakken met cadeaus mee naar binnen. Daar pakten we met opa en oma alle cadeaus uit.

Zondag

Zondagochtend reden we met z’n allen naar mijn schoonouders, waar we nog een keer Sinterklaas vierden. Ook hier was het erg gezellig en werden we allemaal weer goed verwend.

Spelen met de cadeautjes
Mooi cadeau van oma gekregen

We aten nog een lekkere groentensoep met een lekker broodje en daarna gingen we huiswaarts. We hadden nog het idee om nog een rondje door de duinen te gaan, maar de kinderen waren zo moe en wilden graag met het gekregen speelgoed spelen dat we maar niet zijn gegaan.

Maandag

Maandag, we gaan allemaal weer naar school, opvang of werk. Bas is ’s middags vrij en haalt een kerstboom bij een tuincentrum. Nu Sint weer naar Spanje is, gaan we het huis langzaamaan weer klaarmaken voor kerst. Ook gezellig met al die lichtjes!

Kerstboom nog zonder lichtjes

Dinsdag

De kerstboom is geacclimatiseerd (belangrijk om de boom even te laten wennen aan de warmere binnentemperatuur) en Bas doet er ’s avonds alvast de lichtjes in zodat we hem morgen met de kinderen kunnen versieren. Ik werk nog even aan een blog over allemaal lekkere kerstrecepten en ga daarna vroeg naar bed.

Woensdag

Als de kinderen beneden komen weten ze niet wat ze zien. De kerstboom met al zijn mooie lichtjes. Julia staat te springen om hem te gaan versieren, maar ze moet toch echt nog even wachten tot vanmiddag. Guido en ik brachten haar naar school terwijl Bas naar zijn werk ging. Aan het eind van de ochtend ging ik met Guido voor de tweede keer naar zwemles. Het ging een stuk beter dit keer. Alleen aan het begin van de les moest hij huilen, hij is dan natuurlijk alleen, zonder mij in de buurt, met allemaal onbekenden en dan nog in het water waar hij nog niet heel veel uren in gezwommen heeft. Heel begrijpelijk dus. Maar hij had er nu alleen in het begin last van, maar kon wat later al aansluiten bij de groep omdat ie gewend was.

’s Middags kwam Julia van school en Bas van werk. We lunchten met z’n allen en gingen toen naar boven om de kerstspullen op te zoeken. Samen met Julia ging ik aan de slag om de kerstballen in de boom te hangen. Ze vond het geweldig om te doen en had er erg naar uitgekeken!

Aan het einde van de middag kwam de aannemer nog even langs om de verbouwing door te spreken. We waren ook nog op zoek naar iemand om de muren te laten stucen en naar iemand die de vloerverwarming kon leggen. De offerte die we daarvan hadden gehad was namelijk niet normaal zo hoog. Gelukkig wist onze aannemer nog wel een paar mannetjes die voor een schappelijke prijs deze klussen konden doen dus dat is nu ook geregeld. Hé, fijn!

Donderdag

’s Ochtends bracht ik samen met Guido en mijn moeder Julia naar school. Daarna ging Guido weer mee met mijn moeder naar haar huis. Ik ging naar mijn werk. We merken dat de kinderen deze week heel erg moe zijn en ze slapen slecht. Ook vandaag was het weer feest. Om 3 uur ’s nachts waren ze alweer wakker. Gelukkig konden we ze later wel weer in bed krijgen. Is dit herkenbaar voor deze tijd van het jaar? Volgens mij zijn ze toe aan vakantie. Nog 1 week te gaan..

Vrijdag

Vandaag is Bas vrij, maar we hebben weer een aantal nieuwe documenten die getekend en geregeld moeten worden, dus dat heeft hij opgepakt vandaag. Wel gezellig dat we samen Julia naar school konden brengen. Guido ging ook een half dagje naar de opvang dus hij ging ook lekker spelen.

Hoe was jullie week? Zijn jullie kinderen ook zo moe? En ben je zelf ook wel toe aan vakantie? Ik kijk in ieder geval wel uit naar de kerstvakantie!

Fijn weekend allemaal!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter