Weekplog: vol leuke (herfst) dingen

door Linda

Deze week zit vol leuke en herfstachtige dingen. Ik gaf onze eettafel een herfst makeover en bakte een lekker vers brood. Julia kreeg een mooie roze loopfiets en maakte een hele mooie dino knutsel op school! Dit en meer zie en lees je in een nieuwe weekplog!

Maandag

Julia ging vandaag weer naar school en Guido naar de gastouder. Ze waren allebei nog er moe, want we moesten ze wakker maken. Bas en ik gingen weer naar het werk. Daarna ging ik nog even langs de supermarkt voor wat laatste ingrediënten voor de soep die we ’s avonds zouden maken. Je raad nooit wat ik nou net vergeten was met boodschappen doen.. Juist, de soep..Tjongejonge..Maar goed het is alsnog een lekker soepje geworden met heel veel groenten.

Dinsdag

Vandaag gingen we weer werken en de kinderen naar school en de opvang. Toen ik thuis kwam wilde Julia graag nog even met me buiten spelen. We zaten op de glijbaan toen ze begon te vertellen over haar dag. En we maakten een gezellige foto samen.

’s Avonds toen de kinderen op bed lagen werd het nieuwe loopfietsje van Julia gebracht. Bas heeft hem daarna gelijk in elkaar gezet. Julia haar eerste loopfietsje viel helemaal uit elkaar, zo vaak en veel had ze hem gebruikt. Voor haar verjaardag kreeg ze natuurlijk haar mooie groene meisjes fiets, maar daar is ze nog nét iets te klein voor. Ze kan erop fietsen, maar ze komt niet bij de grond als ze stil staat. Ze miste haar loopfietsje zo dat we toch maar een nieuwe besteld hebben. Morgen krijgt ze hem! Wat zal ze blij zijn!

Woensdag

Julia was super blij toen ze haar nieuwe (+roze) loopfiets in de woonkamer zag staan. Guido en ik brachten Julia na het ontbijt en het inpakken van haar rugtas naar school en daarna zijn we thuis lekker wat gaan rommelen. Het huis opruimen, een wasje in de wasmachine, vaatwasser die weer gevuld moest worden. En ik had zin om even het rommel hoekje op onze eettafel aan te pakken. We hebben een grote eettafel dus er blijft nog wel eens wat liggen. Nu had ik bij de Action wat leuke herfst decoratie gekocht. Tijd voor een herfst make-over dus! Zo is het hoekje geworden:

Julia wilde graag met haar nieuwe loopfiets opgehaald worden uit school. Dus Guido op de fiets en ik Julia haar loopfietsje mee. Toen ze uit school kwam wilde ze gelijk even een rondje. Daarna zijn we lekker uitgebreid gaan lunchen en ondertussen even een filmpje kijken. Toen de broodjes op waren en de kinderen vol zaten hebben we de fietsen weer gepakt en zijn we weer gaan wandelen. We kwamen nog een graafmachine tegen die Julia en Guido erg interessant vonden en waar we nog even bij hebben staan kijken.

Thuis gekomen ging ik aan de slag om een lekker brood te bakken. Aangezien dat nog wel even moest rijzen, werd het wel nog een beetje krap. Maar het is uiteindelijk een mooi en lekker brood geworden.

Donderdag

Guido ging vandaag met opa en oma mee naar de eerste verjaardag van zijn nichtje. Wij gaan daar als gezin aanstaande zaterdag heen. Maar omdat we nu door de aangescherpte Coronaregels alleen verspreid langs mogen komen en niet meer binnen tijdsloten, gingen mijn ouders vandaag alvast. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad. s’ Avonds las Julia na het eten nog even aan hem voor. Zo lief! De kinderen van groep 8 komen regelmatig bij haar in de klas om het voorlezen te oefenen. Dus Julia deed ze even na. Guido vond het maar al te mooi (en ik ook!).

Vrijdag

Julia haar juf had gisteren een berichtje gestuurd dat we vandaag een mooi kunstwerk van Julia op konden halen. Julia had een heel mooi dino eiland gemaakt.

Bas haalde Julia en Guido tussen de middag weer op. ’s Middags ging hij met de kinderen naar zijn moeder waar ze lekker gespeeld en bijgekletst hebben. Ik haalde na mijn werk nog even een leuk cadeautje voor ons nichtje waar we morgen naartoe gaan voor 1e verjaardag. Heel veel zin in!

Heb jij nog leuke plannen voor dit weekend? Ondanks dat de regels aangescherpt zijn, kun je natuurlijk nog wel lekker naar buiten. Laat het me weten hieronder in een reactie wat jouw plannen zijn!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter