Weekplog: Moederdag vieren en weer terug in het ritme?

door Linda

Nou zo ongeveer dan.. De kinderen konden in ieder geval afgelopen maandag weer naar de opvang. Wat vonden ze het leuk om de gastouder weer te zien! En we hebben afgelopen weekend natuurlijk Moederdag gevierd, Guido zijn nieuwe bed in elkaar gezet, veel gespeeld en mijn nichtje haar 6e verjaardag gevierd. Hoe dit er allemaal uit zag zie je in deze photolog (plog).

Lezen
BBQ

We genoten van het heerlijke weer op zaterdag. De zon scheen lekker, ik heb lekker in mijn boek van de Zeven Zussen kunnen lezen, de kinderen hebben lekker met water gespeeld en ’s avonds staken we de BBQ voor de eerste keer dit jaar aan.

Moederdag

Zondag was het uiteraard Moederdag! Omdat de kinderen de week ervoor op maandag bij de gastouder waren, hadden ze daar een mooi cadeautje voor me geknutseld. Ik kreeg 2 mooi ingekleurde theepotten, gevuld met theezakjes en lekkere snoepjes erbij. Ze hadden goed hun best gedaan. Wat ik ook zo leuk vind is dat de gastouder er altijd een foto bij doet van hoe Julia of Guido het cadeautje heeft gemaakt!

Moederdag

Na de cadeautjes gingen we even langs de moeder van Bas. Daar hebben we even in de tuin wat gedronken en ook haar een cadeautje gegeven voor haar Moederdag. Dat was erg gezellig.
Voor mijn moeder had ik samen met mijn zussen geregeld dat ze een ontbijt bezorgd kreeg van een restaurant uit ons dorp. Ze was helemaal verrast, super leuk!

’s Middags gingen we langs mijn nichtje die die zondag 6 jaar werd. En wat zag ze er jarig uit! Er was ook een hele mooie eenhoorntaart:

Eenhoorn taart
Deze prachtige eenhoorntaart is gemaakt door Suzanne Hoogervorst

Ik had deze mooie zilveren eenhoorn oorbellen voor haar gekocht die ze gelukkig heel mooi vond.

Eenhoorn oorbellen

Thuis gekomen wachtte het volgende project: het nieuwe bed voor Guido in elkaar zetten. Hoe ik deze heb uitgezocht en waar deze vandaan komt kun je in deze blog lezen.
De kinderen hebben even geholpen met ‘klussen’ om het bed in elkaar te zetten. Tegen etenstijd stond hij in elkaar:

Klussen
Peuterbed

Maandag zijn de kinderen dus weer naar de gastouder gegaan om daar lekker te spelen. Dinsdag ook, dus ik kon deze 2 dagen weer fijn alleen aan werk besteden in plaats van de kinderen en werken proberen te combineren. Op woensdag hebben we veel gewandeld en zijn we naar een aantal speeltuintjes in de buurt geweest:

Spelen
Spelen

Donderdag hebben we niet zoveel gedaan, ik heb thuis gewerkt terwijl de kinderen zich vermaakten met puzzels en buitenspelen.

Hebben jullie een leuke week gehad? En wat hebben jullie gekregen of gegeven voor Moederdag? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter