Een spannende weekplog: iets met Corona

door Linda

Deze week begon positief: Julia had een leuke week op school gehad en had alweer zin in de volgende. Mijn mama-dag was voor Guido, al hebben we het vooral rustig gehouden. ’s Middags gingen we even op visite, maaaar… vanaf donderdag werd het opeens spannend..! Wat er toen gebeurde lees je in dit blog.

Zaterdag

Ik had al met Bas afgesproken dat we dit weekend rustig zouden houden. Het was Julia haar eerste week op school en Guido was voor het eerst alleen bij de gastouder. Dit heeft genoeg indrukken achtergelaten dus we doen het vandaag rustig aan. Ik voel me wel al wat beter maar ben nog niet helemaal fit. Ik blijf dan ook thuis als Julia naar zwemles gaat. Guido gaat ook mee naar zwemles. Kan ik mooi rustig aan beginnen aan de berg was die nog ligt te wachten.

De mannen bij het zwembad

Ondertussen dus thuis:

Een enorme berg was!

’s Avonds hebben we heerlijk samen naar het jubileumseizoen van Wie is de mol? gekeken. Het was weer fantastisch en ben heel erg benieuwd wie dit keer de mol zal zijn. In ieder geval heel leuk dat Ron Boszhard weer terug is.

Zondag

Zondag zijn we ’s ochtends naar de Waterleidingduinen gegaan om even lekker te wandelen en herten te zoeken.

Wat was het weer prachtig!

’s Middags ging ik aan de slag met het bakken van een bananenbrood. Zo, die was goed gelukt zeg! Heerlijk!

Maandag

Vanmorgen heb ik Julia naar school gebracht. Daarna ging ik zelf ook weer aan het werk. Bas ging met Guido op de fiets naar de gastouder en daarna zelf ook door naar het werk. Aan het einde van de werkdag haalde ik Julia op bij de bso waar ze heel enthousiast aan het dansen was, samen met een ander meisje. Fijn om te zien! Toen we thuis kwamen waren Bas en Guido al thuis. Allemaal moe van de dag, gingen we lekker op tijd naar bed!

Dinsdag

Dinsdag deden we hetzelfde als op maandag. Julia naar school, Guido naar de gastouder. Guido heeft heerlijk in de speeltuin gespeeld en Julia had het weer naar haar zin gehad op school én op de bso. Julia wilde in de tuin nog even voetballen voor het eten dus dat heeft ze nog even samen met Bas gedaan. Guido reed lekker op zijn loopfiets door de tuin. Ik merkte wel dat ze allebei heel erg moe waren want om de kleinste dingen werd er gehuild. Vandaag dus ook lekker douchen en naar bed.

Woensdag

Guido en ik brachten Julia naar school. Dit keer had Guido er minder moeite mee en zwaaide hij Julia gedag. Weer thuis gekomen wilde Guido niet naar buiten dus heeft hij rustig binnen gespeeld en een filmpje gekeken.

Het gave shirtje is van MINI-IK

Ondertussen kon ik mooi wat opruimen in huis en het avondeten voorbereiden. Rond de lunch gingen we Julia weer van school halen. Ze was weer helemaal blij. Ze vind het nog steeds erg leuk. Thuis aten we een broodje. Guido wilde na het eten nog steeds niet naar buiten, maar Julia en ik wel. Ik stelde voor om even wat bij opa en oma te gaan drinken en dat vonden ze een goed idee. Op de fiets en loopfiets naar opa en oma, geweldig vinden ze dat. En ze hebben fijn samen gespeeld. Eind van de middag zijn we weer naar huis gegaan. De kinderen moeten nog wel wennen aan het nieuwe ritme, ze zijn erg moe, moeten snel huilen, dus ze gingen weer lekker op tijd naar bed.

Ik kreeg ’s avonds laat een berichtje van mijn werk: één van mijn collega’s was positief getest op Corona. Wauw, die had ik niet aan zien komen! Het hele kantoor heeft direct een afspraak gemaakt voor de volgende dag om getest te worden.

Donderdag

Vanmorgen heb ik Julia naar school gebracht, op grote afstand van de andere ouders. Daarna ben ik met een collega, met mondkapjes op, meegereden naar een testlaboratorium.

Het testen zelf viel mij alles mee. Ik kreeg een staafje in mijn mond en deze werd flink door mijn mond en deels keel heen gehaald. Natuurlijk had ik de teststraten al eens gezien op het journaal, waar het soms best heftig leek, maar het viel mij dus alles mee. ’s Avonds laat kreeg ik de uitslag: negatief. Oh wat fijn! Maar er was wel nog een andere collega die positief testte.. wat een rare dag was dit!

Vrijdag

Vandaag besloot ik thuis te werken. Voel me niet helemaal op mijn gemak. Het was een rare dag gisteren en het heeft best wat indruk gemaakt. Nu was ik niet zo heel erg bang dat ik het had, maar toch, met alles er omheen heeft het toch wat met me gedaan. En natuurlijk duim ik voor de collega’s die wel positief zijn. Zij hebben namelijk nagenoeg geen klachten. Ik hoop echt voor ze dat dat zo blijft!

Hoe was jouw week? Heb je misschien ook ervaring met het laten doen van een Corona test? Hoe heb jij dat ervaren? Laat het me vooral weten in een reactie!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter