Weekplog: een heerlijke week vakantie vol leuke uitjes!

door Linda

Vakantie! Wat hebben we deze week genoten van een heerlijke week vrij! Zoals je in mijn vorige weekplog kon lezen had ik al kaartjes en verschillende tijdsloten voor leuke uitjes gereserveerd. Wat hebben we veel gezien en gedaan! Geniet mee van de vele foto’s die we gemaakt hebben.

Maandag

Het weekend hebben we gebruikt om lekker te relaxen en bij te komen van de werkweek en opvangweek 😉 Dus ik begin deze weekplog bij de maandag. Als het vakantie is gaan we eigenlijk standaard naar de dierentuin. Een bezoekje aan Blijdorp had ik op maandag gepland.

We hebben heel veel mooie dieren gezien zoals flamigo’s, herten, ijsberen, kangaroos mét baby in haar buidel, giraffen, olifanten, prachtige vissen en een bijzondere kreeft!

En ook qua Corona maatregelen was het goed geregeld, het was niet te druk in het park, overal waren dispensers met handgel, er liepen mensen van het park rond met duidelijke 1,5 meter hesjes. Zo konden we alle dieren goed zien en voelden we ons heel veilig. Genoten van deze heerlijke dag!

Dinsdag

Een middagje strand stond ook op ons verlanglijstje. Dinsdagmiddag pakten we onze elektrische fietsen en zijn we met een handdoek, strandtentje en een setje schone kleren richting het strand gefietst. Het was niet te druk op het strand en het was niet te warm. De kinderen hebben lekker in het water en met het zand gespeeld.

Woensdag

Vandaag weer een uitje: Avifauna! Mooie vogels kijken en wandelen door het park. Hier waren de paden wat smaller en was het lastiger om afstand van elkaar te houden. Er waren wel wat dispensers in het park, maar er waren er ook een aantal leeg.. we hebben een fijne wandeling om de grote vijver gemaakt waar veel vogels los vlogen of in een grote kooi stonden.

Er liepen ook een aantal maki’s los rond (daarvoor moest je wel een aantal deuren door) die van het zonnetje aan het genieten waren. Heel leuk om te zien!

We hadden het aan het eind van de ochtend allemaal wel gezien en zijn we weer richting huis gegaan. ’s Middags hebben we nog even wat informatie gehaald bij een bedrijf gespecialiseerd in veranda’s en overkappingen. Ik wilde ook nog even naar het tuincentrum voor wat plantjes voor op de kamers van Julia en Guido. Julia ging op zoek naar een plantje met roze bloemen en die vond ze!

Donderdag

Donderdagochtend pakten de kinderen hun fiets of loopfiets en zijn we vroeg naar de winkel gelopen om even een boodschap te halen. Het was toen gelukkig toen nog niet al te warm. Uiteraard moesten ze even in de speeltoestellen die voor de winkel stonden.

Op de terugweg zijn we nog even langs opa en oma gelopen en hebben de kinderen nog even gespeeld.

Vrijdag

Ik mocht heerlijk uitslapen en toen ik wakker werd merkte ik al dat het al warmer was dan donderdag. Gelukkig had Bas ’s ochtends vroeg de ramen al open gezet om te luchten en de laatste koele lucht binnen te krijgen. Eind van de ochtend zijn Bas en Julia gaan zwemmen in het water achter ons huis. Prachtig vond ze het! Guido vond het nog te eng dus die kwam weer terug in de tuin om te spelen.

’s Middags mochten de kinderen en Bas met de buurman en de buurkinderen mee met de boot.

Ik verbrand nogal snel en blijf in deze bloedhitte liever op een koele en schaduwrijke plaatst ipv in een open boot. Dus ik ben lekker thuis gebleven, heerlijk bij de ventilator, schrijven aan deze weekplog. Helemaal prima!

Hebben jullie een leuke week gehad? En hebben jullie nog plannen voor komend weekend? Wat doen jullie in deze hitte (behalve mijn blog lezen natuurlijk 😉 )?Laat het me vooral hieronder weten in een reactie!

Fijn weekend allemaal!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter