Weekplog: een hectische week met wallen tot m’n knieën

door Linda

We hebben deze week veel dingen gedaan. Doordat het prima weer was (afgezien van enkele felle bui) zijn we veel op pad geweest. Toen Guido op 13 april jarig was en we helaas geen visite konden ontvangen, hadden we gezegd dat we zijn verjaardag graag alsnog zouden willen vieren mét visite. Dus dat hebben we deze week ook gedaan. En wat voelde hij zich jarig! Natuurlijk was het ook Vaderdag, dus papa is ook in het zonnetje gezet. Kijk je mee?

We begonnen de week met het uitzoeken van een cadeau voor Julia haar verjaardag. Zij is volgende maand jarig en heeft 1 grote wens. Dus daar gingen we voor kijken. Nadat we een aantal winkels hadden bezocht, kregen we Guido niet meer van een mooie groene fiets af. Hij vond hem zo mooi en wilde hem graag mee naar huis nemen. Dat hebben we maar niet gedaan. Maar we hebben hem wel dit weekend op zijn ‘verjaardag’ kunnen geven.

Guido zijn nieuwe fiets
Guido is nu de trotse eigenaar van dit racemonster

Mama-dag

Op woensdag, mijn vrije dag, zijn we met z’n drieën naar de kinderboerderij geweest. Heerlijk op de fiets.

Kinderboerderij

Daarna zijn we doorgefietst naar een meer waar ze heerlijk met het water hebben gespeeld.

Spelen bij het meer
Spelen bij het meer

Omdat Guido niet zo best slaapt (understatement) de laatste tijd, had ik het idee om lekker veel buiten te gaan doen zodat hij ’s avonds wel lekker zou kunnen slapen. Dus nadat we de hele ochtend op pad waren geweest, gespeeld in de buitenlucht, besloot ik hem tussen de middag niet naar bed te brengen. Wel even een soort bijkom-moment door even Pieter Konijn op de tablet aan te zetten. Om daarna de loopfiets te pakken en een rondje door de wijk te gaan maken en bij de eendjes te gaan kijken.

Kerst is vroeg
We kwamen deze gezellige kerstboom tegen tijdens ons rondje. Wel lekker op tijd..

In de tuin hebben ze nog heerlijk gespeeld tot Bas weer thuis kwam, het tijd was om te gaan eten en naar bed te gaan. Maar daar had Guido natuurlijk geen zin in. Helaas.. Uiteindelijk lag hij weer veel te laat in bed. Hopelijk is het een fase..

Verjaardags voorbereidingen

Donderdag is mijn moeder met de kinderen op pad geweest. Ondanks dat er minder goed weer voorspeld was, werd het een heerlijke dag!
’s Avonds ben ik nog aan de slag gegaan met de traktatie van Guido. Hij mocht op vrijdag bij de gastouder zijn verjaardag vieren. En wat vond hij het mooi!

Kaarsjes uitblazen
Kaarsjes uitblazen
Traktaties uitdelen
Traktaties uitdelen

Vrijdagavond heb ik taarten staan ‘bakken’ (eigenlijk gewoon in elkaar zetten) om zaterdag aan de visite te serveren. Ik maakte een Monchou taart en een aarbeientaart met aardbeien uit onze eigen tuin.

Taart maken
Taart maken

Guido zijn herkansings verjaardag

Zaterdag was het zover, we vierden Guido zijn verjaardag. De woonkamer was versierd, we zongen voor hem en hij kreeg cadeautjes. Het was heerlijk weer en hij voelde zich vandaag ook helemaal jarig. Zondag nog een dag jarig en dan kijken we uit naar de verjaardagen van Julia en Bas.

Taart eten

Vaderdag

En dan was het zondag natuurlijk ook nog Vaderdag! Julia en Guido hadden allebei een mooie knutsel gemaakt. Zowel thuis als bij de opvang. In mijn eerdere blog zag je hoe ze aan het werk zijn geweest. Hij kreeg ook nog een ander klein cadeautje van ons, een lekker luchtje.

Zo dat was een bomvolle plog zeg! Hebben jullie ook een leuke week gehad? En wat hebben jullie gekregen of gegeven voor Vaderdag? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter