Weekplog: allemaal weer in het ritme?

door Linda

Deze week ging Bas ook weer aan het werk en de kinderen weer naar de gastouder. Het was wel weer even wennen om weer in het ritme te komen. Of het helemaal goed is gekomen en hoe de kinderen het vonden om weer naar de gastouder te gaan lees je in dit blog. Ook begon ik met het opzetten van de winactie, hebben Julia en ik wat moois geknutseld en lees je hoe Julia het vond om een rondje op haar grote fiets te fietsen. Veel leesplezier!

Zaterdag

Het was weer een warme dag, het einde van de hittegolf lijkt nog niet in zicht. We hebben ’s ochtends in de tuin gezeten en de kinderen lekker in het zwembad gespeeld. Na de lunch gingen Julia en Guido naar zwemles. Maar Guido was het er niet mee eens dat hij met mij naar opa en oma zou gaan. Hij zit tegenwoordig het liefst tegen Bas aan geplakt dus werd erg boos toen hij niet mee mocht. Ik had wel al met mijn moeder afgesproken dat Guido en ik langs zouden komen, maar omdat ik Guido met geen mogelijkheid mee kreeg, kwam oma maar naar ons. Ik ben toen even wat nodige boodschappen gaan halen (was al het plan). Guido en oma hebben heerlijk samen gespeeld, gelukkig. Toen ik weer terug kwam ben ik begonnen met het fotograferen van de Weleda baby producten die je vanaf nu kunt winnen.

Zondag

De zondag hebben we het rustig aan gedaan aangezien we allemaal maandag weer aan de slag zouden gaan en de kinderen weer naar de gastouder. We hebben dus lekker buiten gezeten en de kinderen hebben met water gespeeld. Het was een heerlijk relaxte dag.

Maandag

Bas zette de kinderen vandaag weer af bij de gastouder af om daar te gaan spelen en hij weer naar werk. Ook ik ging weer aan het werk. Het was wel weer even wennen om alles weer op tijd klaar te hebben, maar de kinderen vonden het weer erg leuk om te gaan, en dat is toch fijn.
Nog maar 2 weken voordat Julia naar de basisschool gaat…!

Dinsdag

Weer een warme dag. Maar er moest toch nodig het een en ander in huis gebeuren dus voor werk ben ik alvast aan de slag gegaan met het afhalen van de bedden, het opruimen van de huiskamer zodat de automatische stofzuiger aan de slag kon, en ik schil voordat ik naar kantoor ga altijd alvast de aardappels. Bas is als eerste met de kinderen thuis en hoeft dan alleen nog maar alles aan te zetten. ’s Avonds ben ik weer verder gegaan met wat klusjes in huis, er wachtte onder andere een grote berg was op me die ik echt niet meer kon negeren. Ik heb het door het warme weer steeds uitgesteld, het was er echt te warm voor op zolder. Dus, aan de bak!

Woensdag

Wat ben ik toch blij met mijn vrije woensdag! Lekker met de kinderen en al mijn aandacht is voor hun. Vandaag heb ik met Julia een vlinder geknutseld die ze nog voor haar verjaardag had gehad. Ze keek er naar uit hem te gaan maken. Guido zat een filmpje te kijken dus kon ik mooi met Julia aan de slag.

Na het knutselen vroeg Julia of we even een rondje konden gaan fietsen met haar nieuwe groene fiets. Dus we gingen op pad, en wat ging het goed! Alleen is hij nog nét wat te hoog dus ze kan maar net bij de grond. Met remmen is dat wat lastig en valt ze nog om, maar wat ging het goed zeg!

De middag hebben we lekker in de tuin gespeeld en gezeten. Het was nog steeds best warm dus het zwembadje werd weer gebruikt.

Donderdag

Verslapen! Ships! Zowel Julia als Guido (onze wekkers in de ochtend) hadden besloten om echt uit te slapen. Toevallig was Bas zijn mobiel ook helemaal uit dus hadden we ons verslapen! Snel eruit! Ik had net de gordijnen van de huiskamer op toen mijn moeder al in de tuin stond. Helemaal op tijd. Zij kwam vandaag weer oppassen. Gelukkig kwam ik nog op tijd op mijn werk en heeft mijn moeder de kinderen verzorgd. Eind goed al goed. De kinderen hebben fijn met oma samen gespeeld en met Julia heeft ze mooie tekeningen gemaakt.

Ook alle speeltuintjes werden door de kinderen weer onveilig gemaakt. Ze kunnen zich daar uren vermaken. Gelukkig hebben we er best veel in de buurt dus kunnen we ze mooi afwisselen.

Vrijdag

Het was een fijne werkdag. De hittegolf leek nu toch eindelijk voorbij. Heel lekker dat het de afgelopen tijd warm was, maar ik ben toch wel heel blij dat het nu wat koeler is. Ben ik eindelijk weer in staat om echt wat uit te voeren thuis. Het huis lekker luchten is ook wel heel fijn!

Vandaag is ook de winactie voor de Weleda babyverzorgingsproducten begonnen. En wat heb ik al veel leuke reacties gehad zeg! Echt heel gaaf dat jullie het zo leuk vinden. Mocht je nog mee willen doen dan kan dat tot volgende week vrijdag!

Julia wilde ook nog even met de mooie bloemen op de foto

Hoe was jullie week? Misschien gaan jouw kinderen ook wel weer naar school, of moeten ze ook nog een weekje wachten? Of heb je misschien een leuke werkweek voor de boeg? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ben benieuwd!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter