Weekoverzichten: Het stucen schiet op!

door Linda

Terug van vakantie, maar helaas nog niet thuis. De verbouwing loopt uit dus ik ben nu met de kinderen bij mijn ouders thuis. Het stucwerk in de kinderkamers is nog niet droog dus we kunnen nog niet naar huis. Deze week is wel het hele huis gestuct en zijn de nieuwe deuren geplaatst. Naast de vorderingen in het huis krijg ik deze week ook mijn eerste shockwavetherapie sessie. Dit en meer lees je weer in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

De kinderen waren moe en sliepen vandaag uit! Heerlijk, even bijkomen! Na de koffie pakten we de auto en reden we naar de bouwmarkt. Daar zochten we laminaat uit voor de kinderkamers. Gelukt! We brachten het naar huis en gingen daarna langs de viskar om lekker kibbeling te halen. We namen het mee naar mijn ouders en aten het gezellig met hen op. Ook mijn zus met de kinderen was er, gezellig! Na het eten reden we naar hun huis om het gereedschap voor het leggen van het laminaat op te halen. En door.. šŸ˜‰ naar de ouders van Bas waar we gezellig koffie dronken en met de kinderen de hond uit lieten en een speeltuintje mee pakten.

Zondag

Zondag zijn we ’s middags eerst even langs ons huis gegaan met de kinderen om te kijken hoe ver hun kamers waren en daarna hebben we onze zwemspullen gepakt en zijn we weer lekker gaan zwemmen. In het zwembad kwamen we ook mijn zus en haar man en kinderen tegen dus daar hebben we ook gezellig mee gezwommen. Guido kon geen genoeg krijgen van de glijbaan, helemaal trots ging hij er vanaf (uiteraard wel onder begeleiding).

Maandag

Julia ging vandaag de hele dag naar de BSO en Guido naar de gastouder. Ik ging naar mijn werk en Bas ving weer de klusmannen op bij ons thuis en ging daarna naar zijn werk. Er werd vandaag in de woonkamer gestuct, weer een heel ander gezicht!

De woonkamer wordt gestuct

Dinsdag

Een werkdag voor mij, ik bracht Guido naar de gastouder en Julia ging naar de BSO met mijn moeder. ’s Middags was Bas bezig met het leggen van het laminaat in Julia haar kamer zodat de kinderen, zodra het stucwerk daar droog is, weer kunnen slapen. Daarna gingen we samen op zoek naar mooie lampen voor in de keuken en voor boven de salontafel. Aan het eind van de middag moest ik weer bij de fysio zijn voor mijn eerste shockwavetherapie. Zo dat was even afzien. Binnen 2 minuten kreeg het gewricht in mijn vinger 2000 schokjes te verduren. Dit maakt kleine haarscheurtjes in het gewricht zodat mijn lichaam het weer kan gaan herstellen.

Woensdag

De deuren werden vandaag geplaatst en de stukadoor was er weer. Ik ging samen met de kinderen even kijken tijdens onze wandeling langs de speeltuintjes. Het begint nu weer een beetje op een huis te lijken. Mooi om te zien! Onderweg terug naar oma regenden we helemaal nat. Dat was even jammer, te laat weg gegaan. Toen we weer opgedroogd waren en een broodje hadden gegeten gingen we even naar de winkel en natuurlijk ook nog langs een speeltuin. We sloten de middag af met een potje jeu de boulles. ’s Avonds kwam mijn review over het Landal vakantiepark online waar we vorige week geweest zijn, Landgoed Aerewinkel.

Potje jeu de boulles
We speelden een potje Jeu de boulles

Donderdag

Bas wachtte vanmorgen op de timmermannen van de keuken. De keukenwand was afgelopen week nog te vochtig om de keuken echt te gaan plaatsen. Hopelijk lukt het vandaag allemaal wel. Ook de stucadoor was er weer. Morgen is waarschijnlijk zijn laatste dag, dan is alles gedaan. De kinderen bleven bij mijn ouders en ik ging naar mijn werk.

Spelen in de speeltuin

Vrijdag

Na een redelijke nacht (ik slaap met Guido op 1 kamer en hij rolt telkens van zijn matras af) bracht ik Guido als eerst naar de gastouder. Julia kon bij mijn ouders blijven. Nadat ik Guido weggebracht had, fietste ik naar ons huis om de timmermannen van Twood te ontvangen. Vandaag wordt de keuken zover mogelijk afgemaakt (de Bora heeft vertraging en de plinten gaan er pas op als de vloer gelegd is). Gelukkig waren ze lekker op tijd en was ik nog net op tijd op kantoor. Bas was vanmiddag vrij en ging met de kinderen op pad, even koffie drinken bij zijn ouders.

Dit weekend gaan we beginnen met het verven van de deuren en kozijnen. Verder staat er weinig anders op de planning dan wat rommelen in huis. Gelukkig droogt het met dit weer lekker dus kunnen we snel weer gebruik gaan maken van het huis. Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Tot volgende week!

Liefs,
Linda

PS. Wil je nog meer weekoverzichten lezen? Bijvoorbeeld over de verbouwing? Dan kun je hier verder lezen.

Verder lezen?

Laat een reactie achter