Weekoverzichten: het leek een mooie week te worden..

door Linda

Deze week verrasten we mijn schoonzus met een vrijgezellenfeestje, gingen we naar het strand om van het mooie weer te genieten en kwam de vloerenman langs om te kijken of de vloer goed genoeg gedroogd. Het einde van deze week kreeg helaas een trieste wending. Lees je mee?

Zaterdag

Vandaag is het de vrijgezellendag van mijn schoonzus! Het is een stukje fietsen waar ik moet zijn, maar op mijn elektrische fiets ben ik er zo. We verzamelen bij de moeder van de bruid en gaan daarna naar mijn schoonzus om haar te verrassen. We eten daar en stappen daarna met z’n allen op de fiets. We gaan solex rijden! Nog nooit gedaan en heel eerlijk, ik houd niet zo van rijden. Dus ik had er een beetje een hard hoofd in. De uitleg over de solex bevestigde mijn voorgevoel: dit wordt niks! Wanneer je op een solex rijdt, moet je juist het gas tegenhouden, anders schiet je weg. En dat was zeker in het begin een echte uitdaging!

Mijn schoonzus koos ervoor om een speurtocht in 2 teams te doen. We kregen de opdrachten, spraken af tussendoor ergens wat te drinken en moesten voor een bepaalde tijd terug zijn. Samen met mijn team probeerden we eerst de antwoorden op de vragen te verzinnen en daarna de route uit te stippelen. Het eerste deel was het een wonder dat we niet aangereden werden 😉 Het rijden was echt even wennen. Maar toen we bij het eerst punt van onze speurtocht aangekomen waren, ging het steeds beter.

Het was de hele dag heerlijk weer! We kwamen langs mooie bezienswaardigheden en reden mooie routes.

Na het solex rijden gingen we lekker uit eten, buiten en aan de overkant van de solex verhuur. Ideaal!

Zondag

We besloten om met de kinderen naar het strand te gaan. Het zonnetje scheen weer dus we gingen op pad. En wat hadden ze er veel zin in! Ze speelden heerlijk in het water, in de golven springen, kuilen graven. Ze konden hun geluk niet op!

’s Middags gingen we in huis aan de slag. Ik met een hele berg was, stofzuigen en opruimen. Bas ging verder met klussen: de laatste druppels wegschuren van de kozijnen, de laatste gaatjes vullen en hij ging ook nog in de tuin aan de slag.

Maandag en dinsdag

Guido ging naar de gastouder en ik bracht Julia naar de bso. Bas en ik gingen werken. ’s Avonds schreef ik nog een interessant blog over het maken van een tuinplan. Handig wanneer je je eigen tuin wilt gaan ontwerpen. Je kunt hem hier terug lezen.

Woensdag

’s Ochtends gingen Julia, ik en Guido op pad naar het zwembad voor Julia haar zwemles. Het gaat erg goed op het moment dus we zetten lekker door. Na de lunch had ik het idee om naar de speeltuin even verderop te gaan. We gingen op pad, maar hij bleek gesloten! Jammer, de kinderen hadden er zoveel zin in! We liepen maar verder om langs wat kleinere speeltuintjes in de buurt te gaan. En ook liepen we even de schoenenwinkel binnen. Julia heeft na de vakantie weer gymles en haar gymschoenen waren te klein geworden. Voor Guido had ik nog schoenen nodig voor de bruiloft van mijn zwager volgende week vrijdag. We vonden het gelukkig allebei en gingen daarna weer terug naar huis wandelen. Op de terugweg liepen we langs het huis van opa en oma en wilden de kinderen daar graag nog even spelen. Toen we thuis kwamen was Bas ook al weer uit werk en konden we aan het eten beginnen.

Donderdag

We hadden een onrustige nacht. Zowel Julia als Guido werden wakker. Julia kreeg ik wel weer in haar eigen bed, maar Guido niet.. Na het ontbijt kwam oma de kinderen ophalen en ging ik naar mijn werk. ’s Ochtends kwam de man van de vloer nog langs om te kijken hoe de vloer gedroogd is en of de voorbereidingen voor het leggen van de vloer volgende week kunnen beginnen. Het zag er goed uit dus volgende week gaan ze de vloer egaliseren en de week erop wordt de vloer gelegd. We hebben overigens gekozen voor een mooie PVC vloer. Ideaal voor de vloerverwarming.

Vrijdag

Vanmorgen ging Guido naar de gastouder en ging ik naar mijn werk. Ik was als een van de eersten op kantoor en haalde voor mijn collega’s die ook thee drinken een beker. Toen kregen we een telefoontje die we nooit verwacht hadden en die niemand ook wil krijgen. Een van mijn collega’s zal nooit meer uit die beker, die ik net neergezet had, drinken. Haar plek zal vanaf vandaag voor altijd leeg zijn. Ze was betrokken bij een vreselijk auto ongeluk. In plaats van mijn werk te doen vandaag bestelde ik een rouwboeket en haalden we een rouwkaart voor haar familie. De meeste teksten kan ik zo uit mijn mouw schudden, maar nu kon ik de woorden niet vinden. En nog steeds niet.. ik ben sprakeloos..

Ik wens haar familie oneindig veel sterkte!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

2 comments

Corry 28 augustus 2021 - 06:44

Wat erg Linda van je collega! We wensen je heel veel sterkte! Hoop dat de bruiloft mooi was?

Reply
Linda 30 augustus 2021 - 09:12

Bedankt! Ja de bruiloft was zeker mooi. Het was een mooie dag!

Reply

Laat een reactie achter