Weekoverzicht: weer terug naar het ziekenhuis

door Linda

Het is even een poosje geleden, maar vandaag weer eens een weekoverzicht! Er is de afgelopen tijd heel veel gebeurd. Guido lag in het ziekenhuis en ik mocht de hele tijd bij hem blijven (en heel fijn dat ik al voorgewerkt had met verse blogs). Maar deze week was het weer even spannend, want ik vertrouwde het niet. In dit blog lees je er alles over. Daarnaast hebben we ook nog leuke dingen kunnen doen en gingen de kinderen naar zwemles.

Zaterdag

Guido mocht van de oogarts weer naar zwemles, dus dit was zijn eerste les nadat hij bijna een week in het ziekenhuis had gelegen. Hij vond het spannend, maar was wel blij dat Julia met hem mee ging. Julia zwemt sinds kort voor haar C diploma en ik had geregeld dat ze allebei op dezelfde dag naar zwemles konden. Dat kwam nu goed uit. Na zwemles deden we rustig aan en maakte ik met de kinderen een puzzel. Dat vinden ze heel fijn om te doen en ik merk dat ik er zelf ook ontspannen van word. Ik had met Julia afgesproken dat we ’s middags naar de nieuwste kinderfilm Mummies zouden gaan. Mijn moeder en mijn nichtje sloten ook aan en samen hadden we een hele leuke middag! Ben je ook benieuwd naar deze film, dan kun je hier onze ervaring lezen.

De Mummies in de bioscoop

Zondag

De kinderen waren vroeg op, maar vermaakten zich even met een filmpje. Ik maakte eerst het ontbijt en ging toen met Joep wandelen. Heerlijk als het dan nog zo rustig is op straat. Daarna pakten we de puzzel erbij om hem af te maken. Pokémon is de favoriet! ’s Middags pakten we de auto en gingen we naar Bas zijn ouders om gezellig koffie te drinken. Zo hadden we een lekker rustige zondag.

Maandag

Vanmorgen kreeg Guido zijn laatste antibiotica, maar sinds het afgelopen weekend zagen we geen verbetering van zijn oog meer, maar eerder dat het weer dikker werd. Dit en omdat zijn kuur afgelopen was, ben ik gelijk het ziekenhuis gaan bellen. Toen hij last kreeg van zijn oog, ontwikkelde dit zich namelijk zo snel dat ik het niet aandurfde er langer mee te wachten. Gelukkig konden we begin van de middag al terecht bij een van de oogartsen. Zijn eigen oogarts was er niet, maar de doktoren wilden ook niet nog een dag wachten. Eenmaal in het ziekenhuis vertelden we ons verhaal (nieuwe arts dus alles opnieuw vertellen) en besloot de oogarts dat er een spoed ct scan moest worden gemaakt om uit te kunnen sluiten of de bacterie weer aan het groeien was. Daarna gingen we naar de kno en daarna weer terug naar de oogarts. Uit de ct kwam dat Guido zijn holtes nog vol zitten met vocht en dat moet er uit. Daar hebben we nu een nieuw medicijn voor. Wel moeten we hem nog steeds in de gaten houden qua temperatuur (of hij weer koorts krijgt) en of zijn oog weer rood en nog dikker wordt. Dan moeten we weer terug. Dus een soort van gerust gesteld, konden we aan het eind van de middag terug naar huis. Gelukkig!

Dinsdag

We pakten de draad weer op en de kinderen gingen weer naar school en ik naar mijn werk. De juf van Guido zou me bellen als het niet zou gaan. Gelukkig is het vandaag allemaal goed gegaan! ’s Avonds ging ik nog even aan de slag voor LindaSchrijft. Ik ben er weer helemaal druk mee 🙂

Woensdag

Ook vanmorgen gingen de kinderen weer naar school en ging ik aan de slag met het verbeteren van de site en wat kleine huishoudelijke dingen. Heel fijn dat ik even een soort van me-time had. Ik ging nog even langs mijn ouders en liet Joep uit. Een fijne rustige ochtend. Rond de lunch haalde ik de kinderen weer uit school en wilde Julia graag met een klasgenootje spelen. Zij kwam met ons mee naar huis en samen hebben ze heerlijk buiten gespeeld, tot het weer tijd was. We sloten de middag af met een puzzel tot Bas ook thuis kwam van het werk.

Donderdag

Vanmorgen bracht ik de kinderen naar school en kreeg Guido een uitnodiging voor zijn eerste partijtje! Hij was helemaal trots. Tot nu toe is natuurlijk alleen Julia naar partijtjes gegaan en nu mag hij zelf. Heel erg leuk! Nadat ik ze had weggebracht stapte ik zelf op mijn fiets om naar werk te gaan. ’s Middags haalde mijn moeder de kinderen weer uit school en gingen ze lekker kleuren en puzzelen.

Vrijdag

Vandaag werd ik opgehaald door mijn collega, want we hebben na het werk een bedrijfsuitje. Misschien heb je er via social media al wat van gezien. We gaan eerst lekker uit eten, doen erna een escaperoom (mijn eerste keer dat ik dit ga doen!) en gaan daarna bowlen. Ik heb er zin in!

De kinderen hebben vanaf vandaag voorjaarsvakantie, maar wij moeten helaas gewoon werken. Heb jij leuke plannen of ideeën voor dit weekend of de voorjaarsvakantie? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter