Weekoverzicht: weer naar school!

door Linda

De zomervakantie is nu echt voorbij! Deze week gingen de kinderen weer naar school. Julia naar groep 3 en Guido nu officieel in groep 1. Ik geloof dat we het allemaal wel een beetje spannend vonden! Verder was het deze week erg warm en gingen we lekker naar de speeltuin waar de kinderen lekker met water hebben gespeeld.

Zaterdag

Ik was klaarwakker dus zette gelijk een was aan toen ik uit bed ging en maakte daarna het ontbijt voor de kinderen. Bas bleef nog even lekker liggen. De kinderen waren zelf aan het spelen. Na de lunch hing ik de was nog even buiten op, het zonnetje scheen goed en het was warm buiten. Ideaal was-weer dus šŸ˜‰ ’s Middags hadden we afgesproken met mijn vriendin en haar gezin. We hebben daar heerlijk in de zon gezeten en de kinderen lekker met elkaar gespeeld. Ik was de tijd helemaal vergeten dus ik had helemaal niet door dat het alweer etenstijd was, maar we konden blijven eten dus konden we nog verder kletsen. Na het eten gingen we weer naar huis en de kinderen lekker naar bed.

Zondag

Vandaag sliep ik uit en was Bas met de kinderen. Na het ontbijt begonnen we aan de tuin, de bakken verplaatsen van de voortuin naar de achtertuin. Bas deed het sleep werk en ik haalde de bakken leeg. Nadat we alle bakken een nieuwe plek hadden gegeven, gingen we naar de Intratuin om wat nieuwe planten te kopen. Maar de planten die we graag wilden hadden ze niet dus we vertrokken met wat kleine dingetjes. Ik had nog een grote pot gekocht om een van onze grotere kamerplanten over te potten. Weer thuis aten we een broodje en wilden de kinderen graag naar het strand. We pakten onze zwemspullen, tentje en wat speelgoed en we vertrokken. We hadden een heerlijke middag op het strand!

Maandag

De eerste schooldag! Vanaf vandaag zit Julia in groep 3 en Guido in groep 1. De kinderen vinden het leuk om weer te gaan, maar ook een beetje spannend (ik stiekem ook!). Net als vorig jaar werd er weer een stoepkrijtwedstrijd gehouden op het plein en was er koffie of thee voor de ouders. Een goed begin van het nieuwe schooljaar dus! Toen het tijd was om naar binnen te gaan, mochten de ouders ook nog even mee, dus ik kon mooi zien waar Julia kwam te zitten en ging daarna nog even bij Guido kijken.

Dinsdag

Guido had een onrustige nacht gehad en werd nog een keer huilend en overstuur wakker. Niet zo vreemd van alle prikkels, wennen aan het ritme, school en andere juffen. Ook is het weer een hele omschakeling van vakantie weer naar school. Maar hij had er ’s ochtends wel weer zin in om naar school te gaan, gelukkig. En het zou een drukke dag worden want de BSO stond ook voor vandaag nog op de planning.

Woensdag

Mijn eerste vrije woensdagochtend, heerlijk! Ik ga aan de slag in huis met opruimen en schoonmaken. Muziek hard aan en gaan! Aan het eind van de ochtend loop ik naar school en haal ik de kinderen weer op. Ze hebben een leuke dag gehad dus dat is mooi. Het is super lekker weer (ik had het nog wel warmer verwacht, gelukkig is dat het niet), dus we besluiten naar de speeltuin bij ons in de buurt te gaan. Daar hebben ze een zand en water tafel waar de kinderen heerlijk mee kunnen spelen. Maar toen we aankwamen zag ik dat ze ook een waterglijbaan hadden gemaakt voor de kinderen. Dat vonden de kinderen maar wat mooi, dus zij hebben zich wel vermaakt deze middag. ’s Avonds was het ook geen probleem om ze op bed te leggen en hebben ze goed geslapen. Ook fijn!

Donderdag

’s ochtends breng ik de kinderen weer naar school, maar we moesten Julia wel echt wakker maken. ’s Middags zijn de kinderen bij mijn moeder waar ze lekker in de tuin hebben zitten kleuren, met hun voeten in een bak met koud water. Het was weer erg warm buiten dus dat was wel lekker voor ze. ’s Avonds ging Bas nog een laatste boodschap halen omdat hij het weekend weg gaat en daarna pakte hij zijn tas in. Morgen vroeg gaat hij weg.

Vrijdag

Vanmorgen vertrok Bas voor zijn weekend weg met de mannen. Ik bracht de kinderen naar school en ging daarna zelf naar mijn werk. Oma haalde de kinderen uit school en paste op tot ik aan het eind van de middag weer thuis was. Ze hadden het erg gezellig gehad samen.

Zo, dat was me het weekje wel weer. Dit weekend hebben we nog een verjaardag, maar verder houden we het rustig. Wat heb jij voor dit weekend gepland?

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter