Weekoverzicht: weer naar school en eindelijk het laatste deel van De Zeven Zussen binnen!

door Linda

Deze week waren de laatste dagen van de meivakantie aangebroken dus deden we nog een paar laatste leuke dingen en gingen de kinderen na het weekend weer naar school. Ik had deze week nog een aantal leuke opdrachten om blogs voor te schrijven en knutselde met de kinderen nog wat voor Moederdag. Ook keek ik uit naar de donderdag, toen kwam het nieuwste en laatste deel van De Zeven Zussen uit! Lees je mee?

Zaterdag

Bas ging ’s ochtends met de kinderen naar zwemles. Fijn, want dan kon ik nog even blijven liggen. Hij had namelijk vandaag een vrijgezellenfeest, dus nadat ze van zwemles terug waren, bracht ik hem met de auto weg. Ze gingen paddel spelen en daarna nog eten en wat drinken. Dat wat drinken werd nachtwerk dus dan snap je wel dat ze het gezellig hebben gehad. Het was vandaag ook de laatste dag van de vakantie, dus ik had met de kinderen afgesproken dat ze een tent mochten bouwen in een van de slaapkamers en er daarna in slapen. Dat was weer een succes 🙂

Zondag

We hadden een onrustige nacht. De kinderen waren tussendoor nog even wakker en Bas kwam heel laat thuis. Hierdoor had ik zelf ook erg slecht geslapen. Dus na het ontbijt gingen we lekker samen buiten wandelen met Joep en spelletjes doen. Na de lunch gingen we naar de verjaardag van ons nichtje die 9 werd. Dat was erg gezellig! Aan het einde van de middag, tussen de buien door, fietsten we weer naar huis. Eten maken en lekker op tijd naar bed allemaal. We waren erg moe. Morgen de kinderen weer naar school en terug in het ritme!

Maandag

De eerste dag na de vakantie weer naar school. Dat viel wel even tegen voor de kinderen. We moesten ze wakker maken. Zul je altijd zien, in de vakantie slapen ze niet uit en als ze weer naar school moeten, doen ze het wel. Julia klaagde over buikpijn, maar dat kennen we wel van haar, zo moet altijd weer even in komen. Dus zij mocht haar knuffel meenemen en ging toch naar school. ’s Middags haalde ik haar en Guido weer op en wilde ik nog even gaan knutselen voor Moederdag. Het werd een hart van klei en was heel leuk gelukt!

Dinsdag

De kinderen lagen nog te slapen toen onze wekker ging, dus we maakten ze maar weer wakker. Ik ging aan de slag met het ontbijt en Bas liet Joep uit. Hij ging daarna naar zijn werk en ik bracht de kinderen naar school. Het regende, maar Joep moest er nog even uit voordat ik naar mijn werk ging. Gelukkig regende het niet al te hard. Ik pakte de fiets en ging naar mijn werk. De kinderen zouden na school door de bso opgehaald worden en Bas en ik hadden een gewone werkdag. ’s Avonds was ik het zat en ging ik vroeg naar bed.. heerlijk is dat soms!

Woensdag

Ook vanmorgen moest ik de kinderen weer wakker maken. Ze waren blij dat ze maar een halve dag naar school hoefden. Dus ik bracht ze en ging daarna lekker wandelen met Joep. Daarna ging ik aan de slag voor LindaSchrijft. Ik heb een nieuwe categorie aangemaakt voor Moederdag en Vaderdag en ging toen door met het schrijven voor een leuke nieuwe opdracht. Tussendoor nog een beetje opruimen in huis, nog een lange wandeling met Joep en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Julia wilde heel graag afspreken, maar er was niemand die nog geen speelafspraak had of kon. Dus zij ging met mij weer mee terug naar huis. Guido had wel een speelafspraak met een klasgenootje dus hij heeft de middag daar lekker gespeeld.

Met Julia ging ik naar de winkel waar we een kraamcadeautje kochten en zij wilde heel graag loombandjes kopen om armbandjes en kettingen mee te maken. Dit doet ze heel graag wanneer ze bij de bso is en wilde het ook graag thuis hebben. Volgens mij was dit een rage van een paar jaar terug, maar we hebben het kunnen vinden in een winkel. Ze ging thuis blij aan de slag en maakte voor iedereen een armbandje.

Donderdag

In principe had ik een gewone werkdag vandaag. ’s ochtends bracht ik de kinderen naar school en daarna stapte ik in de regen op mijn fiets om naar mijn werk te gaan. ’s Middags kon ik eerder naar huis om de kinderen uit school te halen, want mijn ouders hebben deze week lekker vakantie. Ik liet Joep snel uit en ging daarna verder met werken. De kinderen waren moe en keken samen een filmpje en mochten van mij even op de Switch. Toch wel handig in deze situaties om die spelcomputer in huis te hebben.

Vorig jaar had ik het laatste deel van De Zeven Zussen al besteld, en vanmiddag stuurde mijn collega dat het binnen was gekomen! Eerst nog De reiziger uit lezen en dan snel aan Atlas beginnen. Ben zo benieuwd!

Vrijdag

Vandaag was een beetje een rare dag. Een van mijn collega’s was voor het laatst en dat is dan toch altijd wel een beetje jammer. Maar voor haar super leuk natuurlijk, een nieuw avontuur! We hadden alsnog een gezellige dag. Bas was ondertussen thuis met de kinderen en Julia had haar beste vriendin mee. Samen zaten ze ’s middags aan de waterkant te vissen 😀

Heb jij leuke plannen voor dit weekend? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter