Weekoverzicht: Weer aan het werk!

door Linda

De vakantie is voorbij! Ik ga weer aan het werk. Maar ondertussen is Bas nog ziek, heeft Julia elke dag opdrachten en online les en is Guido er ook. Best een uitdaging, waarin ik zeker niet alleen sta, maar toch. Het is weer even zoeken hoe we het allemaal voor elkaar gaan krijgen. In dit blog lees je of dat een beetje is gelukt en wat we nog meer hebben gedaan.

Zaterdag

Bas is nog steeds ziek en heeft nog steeds hoge koorts. Hij blijft de hele dag in bed en ik stap ’s ochtends met de kinderen op de fiets. Even een frisse neus halen in het bos.

We zagen weer van alles en ik vind het zo mooi om te zien hoe Julia en Guido zelf ook op zoek gaan naar dingen zoals paddenstoelen.

Na de wandeling in het bos fietste ik met de kinderen naar mijn ouders. Ik moest voor Bas even ORS halen in de winkel zodat hij weer wat binnen kon houden. De kinderen speelden ondertussen even bij mijn ouders en aten een broodje. Daarna naar huis!

Zondag

Zondag hebben we lekker gepuzzeld en hebben we in de buurt gewandeld met de loopfietsen. ’s Middags heb ik tomatensoep gemaakt zodat ik het ’s avonds alleen even op hoefde te warmen. Is toch wat handiger met 2 hyperactieve kinderen erbij šŸ˜‰

Maandag

De vakantie is voorbij! Ik ga thuis aan het werk omdat de scholen en de opvang nu ook dicht zijn. Bas is ook nog ziek dus ik heb mijn handen vol vandaag. ’s Middags wordt ik met Julia op school verwacht om een lespakketje op te halen. Zo kan ze thuis toch nog oefenen. Ook gaan vanaf morgen de online lessen beginnen.. Op zich wel leuk voor Julia zodat ze haar klasgenoten weer kan zien. En het is een half uurtje dus dat valt mee.

Dinsdag

Weer een werkdag voor mij. Bas zijn koorts begint eindelijk te zakken. Man, dat duurde echt lang.. Hopelijk is hij snel weer helemaal beter! Hij is vandaag beneden dus dat is fijn. De kinderen kunnen zichzelf vermaken en om 10 uur lukt het ons om online te komen voor de les van Julia. Na de lunch maak ik even een ommetje met de kinderen. Even naar buiten, goed voor ons allemaal. Daarna ga ik weer verder met mijn werk. Het was een gekke dag zo.. allemaal thuis. Hoop dat over 2 weken de scholen of in ieder geval de basisscholen weer open gaan!

Woensdag

We loggen ’s ochtends weer in voor Julia haar online les en besluiten daarna een klein rondje te gaan wandelen in de duinen.

’s Middags moeten Julia en ik naar de tandarts.. ik ben geen fan van de tandarts, maar Julia doet het weer super goed en krijgt een mooie stuiterbal van de tandarts.

Donderdag

Ik begin vroeg met werken vandaag want ik heb veel te doen. Gelukkig is Bas vandaag nog thuis en voelt hij zich al een stuk beter. Hij kan dus grotendeels vandaag op de kinderen passen. ’s Ochtends regent het dus geen lekker weer om er op uit te gaan. Na het eten is het een soort van droog en gaat hij even een rondje lopen met de kinderen en mijn ouders.

Vrijdag

Bas gaat het vandaag weer proberen op zijn werk. Ik werk thuis en begin vroeg met Julia aan haar schoolwerk. Tussen de middag moeten we de opdrachten op school inleveren en nieuwe voor komende week ophalen.
Vanmiddag heeft Bas een heel mooie nieuw huisnummer opgehangen. Deze heb ik gekregen van rvshuisnummers.nl. Ik koos voor zilveren nummers van geborsteld RVS. Deze zijn perfect voor elke kleur muur en staan erg mooi naast onze voordeur!

Hoe was jouw week? Heb je ook naar schoolgaande kinderen? Hoe is het jou vergaan met het combineren van werk met lesgeven en opvangen? Ik ben benieuwd, laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog!

Tot volgende week!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

6 comments

Felice Veenman 10 januari 2021 - 14:04

met de kinderen al jaren het huis uit, heb ik het eigenlijk wel makkelijk

Reply
Caroline 10 januari 2021 - 08:43

Mijn kinderen studeren al, dus die zijn zelfredzaam. Maar ik heb wel te doen met al die ouders die nu alle ballen hoog moeten houden, vanuit huis werken, hun kinderen lesgeven. Voor veel ouders is dit een zware opgave die niet al te lang mag duren.

Reply
Linda 10 januari 2021 - 08:55

Dank je wel voor je berichtje! Ik hoop ook dat het niet al te lang duurt..

Reply
Jeannet 9 januari 2021 - 22:02

Het leven van een moeder: nu ik dit weekverslag lees, denk ik: hoe kan iemand dit? Zoveel ballen hooghouden en jezelf uitschakelen, want dat doe je, lees ik tussen de regels door. Vergeet je jezelf niet? Deze week kon dat niet goed, als je een zieke man hebt, dan lukt dat niet natuurlijk, maar misschien deze week wel? Zet ‘m op!

Reply
Linda 9 januari 2021 - 22:18

Bedankt voor je lieve bericht! Het is nu even niet anders en gelukkig is mijn man weer beter dus kunnen we het samen doen. Ben ook benieuwd naar volgende week, maar komt vast goed.

Reply
Alexandra 10 januari 2021 - 22:57

Voor jouw is het superdruk met je gezin en je werk en bij mij het tegenovergestelde. Ik woon alleen, zie geen kip, alleen videocalls dus ga iedere dag eruit om even weg te zijn uit de stilte en mensen te zien. Praatje op afstand voelt menselijker dan alleen online. Dus ik zal ook blij zijn als alles normaler wordt.

Reply

Laat een reactie achter