Weekoverzicht: we vieren Sinterklaas en halen kerst in huis

door Linda

In dit weekoverzicht kun je lezen hoe we Sinterklaas hebben gevierd. Ze vonden het allemaal super leuk, maar ook super spannend allemaal. Deze week werd ook de buitendeur gemaakt, deze was al krom getrokken, maar uiteindelijk kwam het goed!

Zaterdag

We begonnen de dag wat later want iedereen sliep zo’n beetje uit. Heerlijk! allereerst ging ik vandaag met Julia naar zwemles. Daar kwamen nog 2 pieten langs met chocoladeletters. Julia vond het geweldig! Na zwemles gingen we gelijk door naar mijn ouders om daar Sinterklaas te vieren. Die beste man had weer flink zijn best gedaan want de cadeautjes pasten maar net in alle zakken. De kinderen vonden het geweldig en kregen mooie cadeautjes.

Nadat alle cadeaus uitgepakt waren had mijn moeder nog wat eten gemaakt. Toen alles zo goed als op was, pakten we alles weer in en gingen we allemaal weer naar huis. Het was een geslaagde dag!

Zondag

Zondagochtend gingen we met mijn schoonfamilie Sinterklaas vieren. Dat was het fijnst want dan konden de kinderen ’s middags mooi bijkomen en spelen met hun cadeautjes. Ook hier werden ze weer verwend en kregen ze mooie cadeaus. Aan het eind van de ochtend was alles uitgepakt en aten we nog even gezellig een broodje tot we weer naar huis gingen. De kinderen hebben de rest van de middag heerlijk gespeeld.

Maandag

Het leek vandaag weer een normale maandag te worden. Tot ik gebeld werd door de juf van Julia of ik haar op wilde komen halen. Ze zag wit en zei dat ze buikpijn had. Dus ik pakte mijn fiets en haalde haar op van school. Installeerde haar op de bank zodat ik de laatste paar uurtjes nog kon werken. Maar toen moest ze ook nog spugen. Top.. Daarna viel ze in slaap op de bank en kon ze even bijtanken.

Dinsdag

Gelukkig had Julia redelijk geslapen, zag ze er nog wel wat wit uit, maar ze had gelukkig minder buikpijn. Ze wilde ook wel weer wat eten dus het leek wel weer de goede kant op te gaan. Maar omdat ze nog niet helemaal de oude was werkte ik vandaag thuis. Julia vermaakte zichzelf door met wat cadeautjes die ze van Sinterklaas had gekregen. ’s Middags bouwde ze een tent waarin ze kon liggen en slapen, maar uiteindelijk keek ze een filmpje en viel ze niet meer in slaap. Aan het eind van de middag kwamen Guido en Bas weer thuis mét een mooie grote kerstboom!

Echt princessen lego

Woensdag

Julia voelde zich een stuk beter en ze ging het deze ochtend weer proberen op school. Ik ging met Guido naar Overlevingszwemmen en daarna haalden we Julia weer op van school. Na de lunch zou er nog iemand naar onze buitendeur komen kijken want deze was zo krom als een hoepel geworden. Gelukkig kon de man de deur weer recht maken en konden we daarna naar buiten. De kinderen wilden op hun fiets een rondje, dus dat hebben we gedaan. En natuurlijk moeten we dan ook even langs de eendjes.

Donderdag

Guido hielp vandaag mijn vader in de tuin. Ze gingen eerst naar de Gamma om daar straatzand te halen en daarna veegden ze dit tussen de stenen. Hij vond het geweldig!

Met Julia was het ook weer helemaal goed gegaan op school. Ze had het weer naar haar zin gehad. ’s Avonds versierde Bas de kerstboom met lichtjes, het wordt steeds meer kerst in huis! ’s Avonds kwam mijn zwager langs met mijn nieuwe laptop die hij helemaal geïnstalleerd had. Zo fijn!

Vrijdag

De kinderen hadden weer een nacht goed geslapen. Heerlijk! Ik bracht Julia naar school en Guido ging naar de gastouder. ’s Middags was Bas thuis met de kinderen en versierden ze de kerstboom.

Julia mocht op Bas zijn nek om de piek op de kerstboom te doen 🙂

Dit weekend hebben we best wat plannen. We gaan morgen op zoek naar barkrukken, we gaan naar zwemles en zondag gaan we met z’n allen zwemmen. Zondagmiddag moet Max Verstappen voor het laatst rijden dus dat gaan we ook kijken. Ga jij ook kijken zondag? En wat ga je nog meer doen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Rosalyn 11 december 2021 - 10:12

Echt leuk, Sinterklaas vieren met zulke jonge kinderen. Jammer dat je dochter daarna ziek werd, hopelijk is ze nu weer helemaal opgeknapt. Lekker genieten van die kerstboom!

Reply

Laat een reactie achter