Weekoverzicht: we vieren Moederdag!

door Linda

De meivakantie is voorbij! De kinderen gaan dus weer naar school. Dat vonden ze de ene dag leuker dan de andere, kan ik je alvast vertellen. Maar we vierden ook Moederdag en ik kreeg mooie knutsels! Het was een druk, maar gezellig weekend. Wat we nog meer deze lees je weer in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

We hadden een soort van druk weekend voor de boeg en Bas en ik waren allebei tegelijk wakker. Samen gingen we er redelijk op tijd uit. Morgen is het Moederdag, maar vandaag gingen we alvast langs mijn schoonmoeder met een cadeautje. De kinderen hadden een mooie tekening gemaakt en Guido had een bosje bloemen voor oma uitgezocht. We deden gezellig een bakkie en de kinderen gingen bellenblazen in de tuin.

Rond de lunch waren we weer thuis, aten we een broodje en maakten we ons op voor de verjaardag van ons nichtje. Het was prachtig weer dus we stonden lekker in de tuin.

Zondag

Ik was er weer redelijk op tijd uit en deed het op deze Moederdag lekker rustig aan. Toen Bas beneden kwam maakte hij samen met Julia lekkere verse jus d’orange en warme broodjes. De kinderen haalden hun cadeautjes van hun kamers en gaven die aan mij. Ik kreeg 2 mooie knutsels met daarin een tas en een parfum tester die ik zelf mag vullen in de parfumerie. Ze waren er helemaal trots op dus mijn dag was al goed!

Na ons ontbijt gingen we langs mijn moeder. Het was weer prachtig weer dus we zaten weer lekker in de tuin. Rond de lunch gingen we weer naar huis om een broodje te eten. We deden het ’s middags rustig aan. Vrijdagavond werd nog de ombouw van mijn kast bezorgd door Ikea dus vandaag gingen we deze alvast in elkaar zetten. De rest van de kast komt volgende week, maar de buitenkant staat alvast.

Maandag

De meivakantie is voorbij dus de kinderen gaan vandaag allebei weer naar school. Ze hadden er vanmorgen al veel zin in, maar toen we op het schoolplein kwamen, vond Guido het toch wel weer spannend. Hij had zijn knuffel mee en ik moest met hem mee naar binnen. Bij de klas heb ik hem nog even geholpen met zijn jas en het uitpakken van zijn tas. Toen zochten we samen zijn stoeltje op in de klas en vond hij het goed dat ik weer ging. De rest van de dag ging het heel goed. Aan het einde van de schooldag kwamen er weer 2 blije kinderen uit school dus dat is een goed begin. Thuis hebben we nog wat gedronken en een spelletje Bunny Hop gespeeld. Daarna was het voor Guido tijd om naar zwemles te gaan.

Dinsdag

De kinderen hadden weer zin om naar school te gaan vandaag. En met Guido ging het ook weer een stukje beter dan gisteren. Ik moest nog wel met hem mee naar binnen, maar hij deed zelf zijn jas en tas en ging toen de klas in. Ik gaf Julia nog een knuffel die in het lokaal ernaast zit en ging naar huis om daar mijn fiets te pakken en naar mijn werk te gaan. Het was minder goed weer dan gisteren, maar tussen de middag ben ik wel even gaan wandelen. Toen het weer tijd was om naar huis te gaan, ben ik nog even langs de winkel gefietst voor een laatste boodschap.

Woensdag

Mijn eerste woensdagochtend alleen, want de kinderen zijn allebei naar school. Ik had al een hele lijst in mijn hoofd gemaakt met wat ik allemaal met deze tijd kon gaan doen. Uiteraard heb ik niet mijn lijstje af gekregen, maar heel veel wel. Ik heb een nieuw blog kunnen schrijven die vanavond online gaat, de keuken helemaal opgeruimd en schoongemaakt, de woonkamer opgeruimd, een was gedraaid en een opgevouwen. Heerlijk om zo even tijd voor mezelf, m’n blog en het huis te hebben. Het blog dat ik schreef gaat over unieke cadeau ideeën voor moeders die eigenlijk alles al hebben. Je kunt hem hier terug lezen.

Tussen de middag haalde ik de kinderen weer uit school. Julia wilde graag met een vriendinnetje spelen, maar ik had al belooft dat we naar de speeltuin zouden gaan. Haar vriendinnetje mocht mee naar de speeltuin dus ze konden gezellig met z’n drieën spelen. Na een drukke ochtend in huis, vond ik het heel fijn om even te kunnen zitten en te kijken hoe de kinderen zich vermaakten. Aan het eind van de middag werd het wel bewolkt en wat kouder: tijd om naar huis te gaan.

Donderdag

Net als gisteren waren de kinderen weer erg vroeg wakker. Je zou denken dat je na een paar dagen school en je uitleven in de speeltuin je wel moe bent, maar nee, die van mij niet 😉 We startten wel rustig op, de kinderen aten rustig hun broodje terwijl ik hun broodtrommels en 10-uurtje maakte in de keuken. Toen het tijd was om naar school te gaan wilden ze eigenlijk allebei hun knuffel mee. Dat geeft wel aan dat ze toch wel wat moe zijn. Ik bracht ze naar school en Guido vroeg of ik mee naar binnen ging, maar ook vandaag ging het weer een stukje beter dan gisteren, ik hoefde niet meer zijn hand vast te houden om naar binnen te gaan. Hij pakte zelf zijn tas uit en hing zijn jas op. Daarna ging hij rustig op zijn plekje in de klas zitten, klaar voor de ‘les’. Ik zwaaide hem gedag en liep nog even langs Julia haar klas. Ze kwam me nog even een knuffel geven en toen begon ook zij aan haar les. Ik ging naar huis en pakte de fiets om naar kantoor te gaan. Bas was ook naar werk en haalde aan het eind van de middag de boodschappen op die al klaar stonden. Echt ideaal dat dat zo kan!

Vrijdag

We moesten de kinderen vanmorgen eens zelf wakker maken. Ze hadden wel wat onrustig geslapen, maar wel doorgeslapen gelukkig. Ik kon zelf ook moeilijk mijn bed uit komen, de afgelopen dagen waren vermoeiend.. Maar goed, ik bracht de kinderen weer naar school en ging daarna naar mijn werk. Bas was al even bezig geweest met het in elkaar zetten van de nieuwe bedden voor de kinderen en ging daar vanmiddag, samen met de kinderen, mee verder.

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter