Weekoverzicht: We krijgen onverwacht nieuws en verbouwings update

door Linda

Het was een verrassende week deze week. Er werden grote stappen gezet met de verbouwing, we maakten een keuze voor de tuintegels, maar kregen ook vervelend nieuws voor Julia. Dit en meer lees je in weer een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

’s Ochtends kwam mijn zwager Bas helpen om de meubels uit de woonkamer te verplaatsen naar de schuur. Vanaf nu eten we binnen maar aan de buitentafel. ’s Middags gingen we nog een keer kijken voor tuintegels en dit keer met een staal van het tuinhuis. De kinderen vonden het maar wat mooi en gingen bij de vissen in de vijver kijken.

We blijven bij de tegels die we al gezien hebben. Nu met het staaltje van het tuinhuis erbij weten we zeker dat dit mooi is!

Zondag

Vandaag hebben we voornamelijk in huis opgeruimd. Voornamelijk in de woonkamer, maar we hebben ook spullen weggereden of verplaatst zodat de mannen er morgen weer goed bij kunnen.

Maandag en dinsdag

De mannen waren er weer en gingen verder met de uitbouw. De metalen balk (ruim 400 kilo!) werd geplaatst met een kraan en de balken voor het plafond werden bevestigd. Het begint steeds meer vorm te krijgen!

Woensdag

Guido en ik brachten Julia naar school. Maar bij school aangekomen kregen we te horen dat er een kindje in Julia haar klas positief was getest op Corona. We moesten dus weer met z’n allen naar huis en Julia in quarantaine. Thuis gekomen belde ik het zwembad om allebei de zwemlessen af te zeggen. Eerlijk gezegd hebben we nog best genoten van deze dag zonder afspraken. Alleen was het niet kunnen spelen met de buurkinderen wat lastig, met dit weer kon ik de kinderen moeilijk de hele dag binnen houden. ’s Middags zijn we dan ook lekker met een bak water in de veranda gaan zitten. Dat was genieten!

’s Avonds hebben we Guido zijn slaapkamer helemaal leeggehaald, alleen zijn commode en bed bleven nog staan zodat hij nog 1 nachtje op zijn eigen kamer kon slapen.

Donderdag

Al vroeg ging de wekker zodat we ook Guido zijn bed en commode uit de kamer konden halen. Vandaag kon ik gelukkig thuiswerken en gingen mijn schoonouders op vakantie. ’s Ochtends haalden we eerst het huiswerk van Julia op op school en daarna stapten we in de auto om naar het huis van opa en oma te gaan. De kinderen vonden het heerlijk om lekker in de tuin te spelen met alle bellenblaas die oma klaar had gezet. Ik kon ondertussen binnen aan het werk. Tussen de middag gingen we nog even naar het speeltuintje om de hoek en aan het eind van de dag gingen we weer terug naar ons eigen huis. De mannen hadden hard gewerkt! Het frame op de 1e verdieping stond er al helemaal. Bas moest alleen nog de laatste gipsplaten weghalen zodat de mannen morgen het dak open konden maken.
’s Avonds sliepen Guido en Julia voor het eerst samen op 1 kamer en dat ging verrassend goed!

Vrijdag

Bas en ik waren allebei vrij vandaag. We hadden een afspraak gemaakt bij Postmus om de tegels in te laten tekenen. Nu weten we precies wat we nodig hebben en hoeveel het gaat kosten. Ondertussen waren de mannen boven op Guido zijn kamer bezig met dicht maken van de kamer. Wat wordt het groot!

Hoe was jouw week? En heb je nog plannen voor dit weekend? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Fijn weekend en tot volgende week!

Liefs,
Linda

PS. Wil je nog meer weekoverzichten lezen? Bijvoorbeeld over de verbouwing? Dan kun je hier verder lezen.

Verder lezen?

Laat een reactie achter