Weekoverzicht: we mochten op bezoek bij de brandweer!

door Linda

Het afgelopen weekend hadden we een druk weekend, we hadden een groot feest van Bas zijn opa en oma én we mochten bij de brandweer kijken. Maar daar was nog veel meer te zien dan alleen brandweer auto’s! Ook genoten we van het heerlijke weer de afgelopen week. Wat we nog meer gedaan hebben lees je in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

Na lekker uitgeslapen te hebben, begon ik met het wegwassen van een berg was. De rest van het weekend hebben we plannen dus zal er weinig van het wassen komen, dus nu moet ik zoveel mogelijk wegwerken. Bas was ondertussen in de tuin bezig, dus de ochtend ging harder dan we hadden verwacht. We wilden eigenlijk op de fiets naar Noordwijk, maar we zaten een beetje in tijdnood, dus pakten we de auto. In Noordwijk hadden we namelijk afgesproken met mijn vriendin en haar gezin om naar de open middag van de Brandweer van Noordwijk te gaan. Het was een hele leuke middag met heel veel brandweerauto’s, nieuwe en oude!

En naast de brandweerauto’s, was er ook een ambulance waar we binnen mochten kijken en verschillende politiewagens en motoren. Julia vond het allemaal erg spannend en wilde alleen van een afstandje kijken. Guido vond het ook spannend allemaal, maar ging uiteindelijk wel op een politiemotor zitten en in een politiewagen. Hij vond het geweldig!

Na deze open middag besloten we een strandtentje op te zoeken om nog even wat te drinken. Wij zaten heerlijk in het zonnetje en de kinderen speelden op het strand en bij de schommels.

Zondag

We waren er allemaal op tijd uit vandaag. Het feest van de opa en oma van Bas is vandaag. Ze zijn maar liefst 65 jaar getrouwd! Ze vieren het in West-Friesland en we gaan gezellig met elkaar wat eten en bowlen. Het was prachtig weer en het feest was op een camping waar ook een grote speeltuin was. Daar liepen we als eerst langs toen we de auto parkeerden dus de kinderen wilden al even op het luchtkussen springen. We waren mooi op tijd, dus dat kon nog wel even.

Daarna liepen we door naar de ruimte waar we het feestje zouden hebben. Opa en oma waren er al en zaten ons op te wachten. Nadat de deuren geopend werden, gingen we buiten wat drinken met alle kleinkinderen en achterkleinkinderen. Opa hield nog een speech en toen was het tijd om een keuze te maken uit het uitgebreide buffet. We hebben heerlijk gegeten, van broodjes kroket tot een lekker soepje. We gingen na het eten nog even met de kinderen naar de speeltuin want we moesten wachten tot we konden gaan bowlen. Het luchtkussen was helemaal geweldig dus de kinderen vonden het helemaal niet erg. En ook wij niet, we genoten van het lekkere weer en de spelende kinderen. Om half 3 mochten we gaan bowlen. De kinderen hadden 2 eigen bowlingbanen en wij, de kleinkinderen ook 2. Het was heel erg leuk en gezellig. Na het bowlen sloten we het feest af met koffie of thee en kregen we nog een heerlijk taartje. Op de terugweg gingen we met z’n vieren nog even bij het IJsselmeer kijken. Wat is dat mooi!

Maandag

Het was weer een schooldag vandaag, Guido had nog even een handje nodig bij het naar binnen gaan in de school. Hij pakte daarna zelf zijn tas uit, hing zijn jas op en ging in de kring zitten. Mooi! Ook weer afgeleverd 😉 Julia was ook al in haar klas gaan zitten, dus ik kon naar huis en mijn fiets pakken om naar mijn werk te gaan. ’s MIddags haalde ik de kinderen weer uit school. We dronken thuis wat, ik pakte de zwemtas die al klaar stond en we gingen op de fiets naar de zwemles van Guido. Het was een kijkles dit keer. Het is leuk om mee te kunnen kijken, maar het ging niet zo goed. Helaas kon ik de meester na de les niet spreken, want die lag nog steeds in het zwembad.. Hopelijk krijg ik volgende week de kans. Guido zit nu namelijk al 8 lessen in het rode badje (er zijn verschillende kleuren badjes, waarvan het rode badje het eerste badje is en voornamelijk is om watervrij te worden), terwijl de juf na het behalen van zijn 4 delen Overlevingszwemmen had gezegd dat hij ook in het volgende badje al had mogen startten.

Dinsdag

Ik bracht de kinderen weer naar school voor een lange dag dit keer, na school stond ook de BSO op het programma. Gelukkig vinden ze dit 9 van de 10 keer wel heel leuk dus gaan ze niet met tegenzin. Voor ons was het een gewone werkdag.

Woensdag

Guido werd gisteravond meerdere keren huilend wakker, hij wilde niet meer in zijn eigen bed, dus mocht hij deze nacht bij ons slapen. We slapen tijdens zo’n nacht slecht, maar het is beter dan telkens eruit moeten en voor Guido is het fijner slapen als hij zo overstuur is. Guido en Julia gingen allebei naar school deze ochtend. Ik had het rijk alleen, al had ik niet zoveel energie. Het bleef deze ochtend bij wat opruimen, de was doen en een blog schijven (heb je hem gemist, dan kun je hem hier teruglezen). Maar ook fijn als dat in ieder geval gedaan is. Onder de middag haalde ik de kinderen op en gingen we een lekker broodje eten. De kinderen waren moe van de afgelopen dagen dus ik besloot dat we het rustig aan zouden doen vanmiddag. We speelden een spelletje en gingen een rondje speeltuintjes in de wijk doen. We hebben ons prima vermaakt.

Donderdag

Het had de afgelopen nacht hard geregend! We twijfelden of we een paraplu mee moesten nemen naar school, maar het bleek droog te zijn toen we naar school liepen. ’s Middags haalde mijn vader en moeder de kinderen uit school. Ze gingen lekker kleuren samen.

Vrijdag

We gaan vandaag wat leuks doen, maar ik hoop dat het weer een beetje mee valt, want de voorspellingen zijn niet al te best.. De kinderen zijn in ieder geval vanmorgen wel nog naar school gegaan en vanmiddag gaan we op pad. Volgende week laat ik je zien wat we hebben gedaan!

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Handige Tips 26 mei 2022 - 16:38

Wat gaaf dit! MIjn zoontje is ook dol op de brandweer. Moet dit ook eens met hem mogen doen! 🙂

Reply

Laat een reactie achter